Back to Question Center
0

Semalt: Zakaj se morate osredotočiti na lokalni digitalni marketing

1 answers:

Trenutno zaradi digitalizacije in koristi, ki izhajajo iz njega, tradicionalnose podjetja zavedajo, da bi imela koristi, če bi sprejela digitalno trženje.

"leto mobilnosti" že več let govori o digitalnem svetu.Omenjeno je, da je bilo leto 2014 tretje zaporedno leto mobilnosti. V naslednjih letih, do leta 2016, je to tudi prejelploskanje po LifeHacku. Nanaša se na postopno rast mobilnih naprav, ki postajajo prevladujočeplatformo, ki se uporablja za brskanje po spletu in ne določeno leto.

Upravitelj uspeha stranke Semalt ,Andrew Dyhan, nudi vpogled v bistvene značilnosti lokalnega digitalnega trženja in njegovega trenutnega pomena - vpscheap speed.

Statistični podatki kažejo, da:

 • Ocenjeni prihodki od oglaševanja Facebooka za leto 2016 so znašali 26 milijard dolarjev. Mobilne napravedo 80 odstotkov (21,98 milijarde dolarjev)
 • Do 69 odstotkov programskega prikazovanja digitalnih prikazov sledi nazaj na mobilne naprave.
 • Z več kot 500 milijoni uporabnikov se Instagram uvršča med najhitreje rastoče družbeneomrežje in preprosto integrira s Facebook marketingom.

Izvajanje podatkov iz podjetja Thrive Analytics, e-tržnice, majhnih in srednje velikih podjetijv ZDA nameravajo več porabiti za oglaševanje z več poudarkom na mobilnih telefonih leta 2017. Razlog za to odločitev je, da večljudje še naprej posedujejo pametne telefone. Osemdeset odstotkov uporabnikov interneta v Združenih državah ima pametni telefon, ki temelji na rezultatihComScore. Nekateri razlogi, zaradi katerih se pametni telefoni še naprej razširjajo, so, ker je Apple izdelal serijo C za iPhone,Android ima nizkoročne pametne telefone, ki jih večina prevoznikov oddaja, in močan trg za pametne telefone na drugem trgu.

Nekatere možnosti za izkoriščanje podjetij vključujejo:

 • Google AdWords in Facebook Oglasi za lokalno ciljanje
 • SnapChat filtrira ciljanje uporabnikov na določeni lokaciji..
 • Yelp oglaševanje pomaga pri postavljanju podjetij v profile konkurentov na Yelp.
 • Rast in priljubljenost Instagrama

Tradicionalna podjetja bi morala izkoristiti digitalni vlak. V nasprotnem primeru,vrhunski igralci bodo gotovo vzeli ven.

Amazon

Ko ljudje govorijo o podjetju in trženju, se platforma Amazon vedno obračav pogovorih. Več kot 80 milijonov uporabnikov se naroči na glavno poslovanje podjetja Amazon. Letna naročnina za Amazon znaša8 milijard ameriških dolarjev, ne pa porabe za predsednika države.

Amazon spada v kategorijo velikih podjetij. Vprašanje je, ali amajhna ali lokalna podjetja lahko tekmujejo s tako velikimi podjetji. To je zelo mogoče, vendar zahteva veliko dela od svojih prodajalcev.

Katero majhno in lokalno digitalno oglaševanje bi moralo storiti

Obstajajo štiri področja, ki jih morajo podjetja preučiti, če želijo preživetidigitalni svet. Morda ne bodo delovali za vsa podjetja, vendar so odlična izhodišča:

 • 1. Oglaševanje na podlagi lokacije s Facebookom ali Instagramom.
 • 2. Učinek zagona, ki strankam pomaga naročiti in kupovati na spletukot Brezšivne, Instacart, Kaviar in Postmates.
 • 3. Zagotavljanje vrhunskih izkušenj v trgovini ali lokacij, ki predstavljajo strankes priročnim nakupovanjem.
 • 4. Izgrajeni kanali e-trgovine. S tem je treba uporabiti orodja, kot je nprponovno usmerjanje preko socialnih medijev (Facebook) za povečanje prodaje.

Sklepna ugotovitev

Zaradi majhne konkurence malim podjetjem ni enostavno. Upajmo,vpogledi iz Semalt razsvetli nekaj stvari, ki jih lahko naredijo, da ostanejo pomembni in še naprej uspešno.

November 27, 2017