Back to Question Center
0

Semalt Študija: Kako zgraditi Perfect URL za SEO?

1 answers:

Iskalniki uporabljajo URL-je za zbiranje vseh podatkov, ki jih zbirajo, ki se nanašajo na stran vsebine.Oblikovanje URL-ja lahko vpliva na razvrstitev, ki jo podpira optimizacija iskalnikov. So različne stvari, ki so pomembne v aURL, medtem ko drugi ne - bay technology consulting.

vodja uspešnih strank za uspeh stranke Semalt Digitalne storitve, Jack Miller, ponuja nasvete, kako povečati svoj SEO z odličnimi URL-ji.

Enotni lokatorji virov (URL-ji) obveščajo brskalnike in strežnike, kamor želite poiskati stran.Te povezave so v formatu, ki ga lahko preberejo ljudje, njihova vloga pa je pokrivati ​​naslove IP, ki temeljijo na osnovnih številkah.

Če želite, da je URL prijazen, mora vsebovati besede v nasprotju z dolgimi seznamičrk in številk. So učinkoviti, saj so v človeški berljivi obliki in minimalni kazalniki pomembnosti relevantnih ključnih besedza iskalnike. V večini primerov URL-ji, ki jih samodejno ustvarijo platforme, niso prijazni. Vendar pa je večina platformtrenutno vam omogoča, da so URL-ji prijazni tako, da spremenite privzete črke in številke v hierarhiji spletnega mesta z imeni strani in poti.

Upoštevajte naslednja dva primera URL-jev.

  • https://www.example.com/acaciagoods/purchases?outraange=1879a89sd8904rg4df556ju&purchasesid=7893489
  • https://www.example.com/men-wears/timber/brandx-gekkel-penny-loafer-7893489

Kljub dejstvu, da drugi URL ni veliko krajši, lahko preprosto poveste, kajspletni uporabnik dobi: stran, ki se nanaša na obrabo moških.

Ustvarjanje optimalnih URL-jev

V nadaljevanju so zahteve najboljših URL-jev za SEO:

  • URL-ji morajo biti čim krajši in prazni z dodatnimi besedami ali mapami.
  • Prisotnost alfanumeričnih znakov samo v malih črkah. Z uporabo male črke se minimiziratveganje za podvajanje vsebine.
  • Uporaba vezajev za ločevanje besed. Od iskanja se je treba izogniti presledkom in podčrtavammotorji menijo, da so besede, ločene s temi oznakami, enojne dolge besede.
  • Uporaba ključnih besed, kadar je to mogoče.

Uporaba ključnih besed izboljša razvrstitev in izboljša uporabniško izkušnjo.

Prednost HTTPS

Google se odloči, da bo izboljšal razvrstitev varnih platform, gostil na protokolu HTTPS.Študije kažejo, da približno 50% rezultatov iskanja na strani izvira iz spletnih strani HTPPS.

Zamenjava HTTP s HTTPS je sprememba URL-ja, ki ima precejšnje tveganje.Google meni, da je selitev zelo dobra, ker je protokol varen. Vendar je treba za izboljšanje prehoda uporabiti 301 smeriin uspešnost je treba oceniti, da bi odkrili morebitne težave.

Hashtags v URL-jih

JavaScript se šteje kot univerzalno crawlable ali slabo, ki jih strokovnjaki SEO odvisnoo tem, ali verjamejo Googlovo izjavo, da "običajno opravljamo in razumemo vaše spletne strani, kot so sodobni iskalniki".

V vsebini, ki jo je mogoče optimalno pajkati, prevladuje intonacija enega URL-ja zaena stran vsebine. AJAX naredi en sam URL za številne strani vsebine, še posebej prikrajšanih za iskalnikestran, na katero lahko povezujejo avtoritete in pomembnost.

Kdaj optimizirati URL-je

Čudoviti časi za optimiziranje URL-jev so prenova in selitev platforme. Kot tehnologija ali mestospremembe tehnologije, spremembe v platformi se bodo verjetno spremenile, zato je idealen čas za vstavljanje zahtev glede sintakse in vsebine URL-jev.

Pomembno je vedeti, da bi morali biti vaši URL-ji optimizirani samo, če je to potrebnotehničnih razlogov ali ukrepov za preoblikovanje, da bi se izognili tveganjem.

November 27, 2017