Back to Question Center
0

Semalt razkriva razliko med SEO in SMM

1 answers:

Večina podjetij želi prodor v spletnem trženju. Vendar, da bi uspelispletno trženje, potrebujete nekaj tehnik digitalne dobe, kot sta SEO in SMM. Obe tehniki lahko enemu podjetju zveni enakoki ni seznanjen s področjem digitalnega marketinga. Na primer, SEO morda vključuje iskanje ključnih besed, medtem ko socialni medijitrženje vključuje plačane oglase. Dve taktiki lahko koristijo večini spletnih podjetij, še posebej, če poznate razliko.

Jason Adler, vodja za uspeh stranke Semalt Digitalne storitve, predstavlja nekaj ključnih točk, ki lahko razlikujejo SEO od SMM:

Search Engine Optimization (SEO).

To so taktike v spletnem razvoju, katerih cilj je povečati prepoznavnostvaše spletno mesto na spletnih iskalnikih, še posebej, če je ena ključ v iskalni poizvedbi. SEO združuje številne faktorje na kraju samem in izven krajapromet iz iskalnikov. Za digitalnega prodajalca. Cilj katere koli uspešne oglaševalske akcije je pridobiti ugodno mesto v razvrstitvirezultatov iskalnika za določen nabor ključnih besed. To je pomembno, ker lahko premagate svojega konkurenta in pridobite nov kakovostni prometin kar je najpomembnejše, povečajte konverzije. SEO vključuje uporabo strategij, kot so:

  • Ključne besede
  • Oblikovanje spletnih strani
  • Vsebina stavbe
  • Povezovanje
  • Avtomatizacija orodij

Search Engine Marketing (SEM) je drugačen pristop k spletnemu trženju.SEM je sponzorirani seznam. Vključuje postavljanje ciljanih oglasov na straneh z rezultati iskanja z neplačanimi uporabniki..Postopek vključujeponudbe. Nekateri ljudje z določenimi demografskimi podatki bodo videli vaš oglas za določeno obdobje. Ta metoda se široko uporablja zaradi svoje brezhibnostiavtomatizacija plačila za klik.

Social Media Marketing (SMM).

Medtem ko SEO zbira promet prek iskalnikov, je SMM še en digitalenmarketinška taktika. SMM strogo uporablja socialne medije kot svoje kriterije za pridobivanje spletnih strank. Družbeni mediji ciljajo na vidno družboomrežja, kot so Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest in LinkedIn. Tržniki na tem področju povečajo ozaveščenost blagovnih znamk, zberejoe-pošto, pridobivanje povezav in povečanje njihovih stopenj dobička z uporabo številnih načinov, ki so na voljo socialnim medijem. Na primer, Facebook imastrategija plačanih oglasov. Ti oglasi bodo usmerjeni na določeno demografsko kategorijo, ki ste jo pravilno nastavili. Drugo spletno trženjekanali v družabnih medijih vključujejo:

  • oglasi Twitter
  • Video posnetki, kot sta YouTube ali Vimeo
  • LinkedIn naslednje
  • Izmenjava slik, kot v Instagramu in Pinterestu.

Tradicionalno, tako SEO kot SMM cilj pridobiti stranke za spletno stran. Kljubrazlike, prav tako povečujejo ozaveščenost blagovne znamke potencialnim potrošnikom. Po drugi strani pa je pretvorba obiskovalca vstranka ni povsem odvisna od njih. Drugi dejavniki, kot je spletno oblikovanje, začnejo veljati.

Sklepna ugotovitev

Podjetja, ki želijo biti uspešni na spletu, potrebujejo digitalno trženje,izrazi, kot sta Search Engine Optimization (SEO) in Social Media Marketing (SMM), lahko postanejo zmedeni. Oba SEO in SMM sta digitalni marketingtehnike. V glavnem si prizadevajo za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke in najpomembneje, pridobivanje novih strank na spletu. Vendar sta obadrugačne v načinu delovanja. Na primer, SEO vključuje povečanje prepoznavnosti v velikih iskalnikih, medtem ko SMM pomeni povečanjeprepoznavnost blagovne znamke z uporabo socialnih medijev. Z razumevanjem njihovih razlik sta tako taktika potrebna in lahko prinesejo dolgoročne koristiza podjetje, ko se izvaja pravilno Source .

November 27, 2017