Back to Question Center
0

Semalt pove, katere napake bi se morali izogibati pri SMM

1 answers:

Kupci v letu 2017 pričakujejo, da bodo poslovne organizacije redno komunicirale z njimipreko socialnih omrežij. Vendar pa mnoge družbe za elektronsko poslovanje spregledajo učinkovitost promocije socialnih medijev in iskalnikaOptimizacija (SEO) pri privabljanju in ohranjanju strank.

Jack Miller, vodja uspeha stranke Semalt ,ponazarja tri glavne napake, ki jih organizacije izvajajo pri oglaševalskih kampanjah v družabnih medijih - кальмантант наполнитель.

1. Začetek akcije brez učinkovite strategije

Pomembno je razviti cilje socialnih medijev za izboljšanje spletne marketinške strategije.Trženje družbenih medijev ima lahko več ciljev. Eden od ciljev je lahko izboljšati ozaveščenost blagovne znamke med ciljnimi strankami. Drug cilj socialnegamedijsko trženje je lahko uporaba socialnih omrežij za nudenje storitev podpore strankam. Dobra strategija socialnih medijev združuje več ciljev tegaizboljšati interakcije poslovanja s ciljnimi strankami. Učinkovita strategija ima dobro platformo za socialno mrežo.

Podjetja, ki se ukvarjajo z izdelki in storitvami mode ali življenjskega sloga, se spodbujauporabite platforme socialnega omrežja Pinterest ali Instagram. Pinterest ima funkcijo e-trgovine, ki strankam omogoča nakup izdelkov alistoritve na spletu. Trgovci na drobno, ki zagotavljajo obrtne izdelke in storilnost sami, bi morali uporabljati platforme YouTube in Facebook zaradinjihove vrhunske možnosti za souporabo videa. Pomembno je, da podjetje promovira svoja spletna mesta na socialnem omrežju.

Omemba socialnih medijev v e-poštnih sporočilih je tudi učinkovit pristop k spodbujanju socialnih medijevspletna mesta ciljnim strankam. Še en dober promocijski SEO pristop predvideva vključitev povezav družabnih medijev na poslovno spletno stran.

2. Neupoštevanje in odzivanje

Kupci vedno dajejo pripombe o izdelkih in storitvah, ki jih ponuja podjetjeorganizacije. Za vodenje podjetja je pomembno, da je pozoren. Obstaja več orodij, s katerimi se lahko komunicirajostranko, na primer socialno spomin in hootsuite. Vendar so omejene v zmogljivosti. Zato mora biti podjetje odzivnona vsa objava uporabnikov.

Facebook je platforma za socialne medije, ki podjetjem omogoča učinkovito odzivanjesporočila ciljnih strank. Podjetja doživljajo več izzivov pri zagotavljanju storitev in izdelkov. Socialna omrežja omogočajopodjetja, da stranke obvestijo o težavah ali izzivih v poslovnem procesu.

3. Ohranjanje iz poskusov

Pomembno je, da eksperimentirate z dejavnostmi socialnih omrežij. Podjetjelahko uporabijo inovativne načine sodelovanja s strankami. Live video je funkcija, ki je na voljo na Facebooku in Instagramu. Izboljša v realnem časukomunikacija med osebjem podjetja in strankami. Podjetje lahko obvešča ciljno publiko o novem izdelku prek videa v živofunkcija.

Podjetja lahko uporabljajo tudi prenos v živo za oglaševalske akcije za izdelke Facebook. Prenos v živoprivlači veliko občinstvo, saj je interaktivno in uporablja ustrezne ključne besede SEO. Uporabnikom socialnih medijev je dana možnost, da se sprašujejovprašanja in iskanje pojasnil. Seja v živo omogoča tudi učenje odjemalcev, zlasti na tem področjuizboljšanje zadovoljstva strank.

Izvajanje SEO v svoji praksi lahko izboljša prizadevanja za trženje v družabnih omrežjih. SEO strokovnjakilahko uporabijo učinkovite ključne besede v svojih objavah v socialnih medijih. Stranke bodo pritegnile objave, ki imajo ustrezne informacije o temučinkovitost izdelka ali storitve.

November 27, 2017