Back to Question Center
0

Semalt: pogoste vrste goljufij, ki vplivajo na e-poslovanje

1 answers:

Zdi se, da so kriminalci privlačni z alternativnimi plačilnimi metodami, saj služijo kotidealen kraj za goljufije. Od leta 2013 so se primeri goljufij v zvezi z e-trgovanjem povečali za 19%, in sicer za vsakih 100 $, 5,65centi gredo do goljufov.

Naslednji članek, Max Bell, je Semalt Upravitelj uspeha stranke razloži najpogostejše vrste goljufij v zvezi z e-trgovanjem.

Kraja identitete

predstavljajo 71%, 66% lažno predstavljanje in 63% krajo računa. Napadalci večinomaciljne kreditne kartice. Cilj je, da izvede transakcije z drugačno identiteto, saj je nova identiteta dolgotrajna - cpanel letsencrypt.Goljufalci ciljajo na osebne podatke, ki jim omogočajo izvajanje teh spletnih transakcij. Phishing je pogosto uporabljena metoda zaribe za podatke o strankah s spletnih strani. Pharming je tehnika, s katero napadalec manipulira na spletni strani, ki usmerja stranke vna kateri spletni strani, od koder se gesla, ki jih uporabljajo, uporabijo za identiteto nekoga. Napadi na ponudnike e-trgovine inuporaba zlonamerne programske opreme za napade spletnih strani tudi sodi v to kategorijo. Man-in-the-middle napadi so bolj sofisticirani in vključujejo sifoningpodatkov, tako da ugrabijo komunikacijo med spletnim mestom in stranko.

prijazna goljufija

Tukaj kupci naročajo za blago in nato uporabijo "pull" način plačila, kot jedirektno obremenitev ali kreditno kartico. Nato začnejo povratno bremenitev, ki zahteva, da so bili njihovi podatki o računu vdani ali ukradeni. Te vrstekupcev napačno povrnejo, vendar hrani blago ali storitve. To gre z roko v roki s ponovno odpremo, pri čemer stranka neželijo izkoristiti svoj fizični naslov za dostavo. Namesto tega uporabljajo posrednike, ki uporabljajo svoje podatke za pridobitev izdelka..

Čista goljufija

V tem primeru heker uporablja kreditno kartico za nakup, vendar jih manipulirapodrobnosti o transakcijah za izogibanje sistemom za odkrivanje prevar. Goljufi zahtevajo tehnično izvedbo te vrstegoljufije. Zahteva obvladovanje delovanja sistemov za odkrivanje in veliko o lastnikih ukradene kartice. Nato uporabijo topravilne informacije, da bi se zavedel sistem. Pred izvedbo uspešne dejavnosti čiste goljufije morajo preskusiti kartico in preveriti, ali deluje.

Affiliate goljufija

Uporabite lahko popolnoma avtomatiziran proces ali pa resnične ljudi prijavite kot trgovcez uporabo lažnih računov. Cilj je zbrati čim več denarja, ki ga lahko iz povezanih programov z manipuliranjem prometa ali statističnih podatkov zaprijavne obrazce.

Triangulacijska goljufija

Vključuje tri procese. Prvi je ustvariti ponarejeno prodajalnonizke cene blaga z velikim povpraševanjem. Drugi korak je uporaba ukradenih podatkov o kreditnih karticah in uporaba imen, zbranih od teh kreditovkartice, nakupi iz resničnih trgovin. Zagotavljajo, da izdelek dostavijo kupcu, da zagotovijo verodostojnost pri prvem nakupu.Nazadnje, goljufalec uporablja podatke iz ukradene kartice za nadaljnje nakupe.

Trgovinska goljufija

Ta vrsta goljufije je preprosta: goljufija ponuja blago po nizkih cenah,vendar jih nikoli ne pošiljajo stranki. Vendar ohranijo plačila in niso edinstvena za določeno vrsto plačila.

Več mednarodnih goljufij

Razširjenost goljufije je pomanjkanje integriranega sistema za zagotavljanje edinstvenegapregled vseh transakcij v več kot 14 državah in na različnih trgih. 52% meni, da je povečana goljufija pomemben izziv,in podobno številko, ki ne poznajo orodij, ki so jim na voljo za preprečevanje goljufij. Jezikovne ovire preprečujejo upravljanje goljufij po vsem svetudržave in za posameznike.

Različne naprave

Goljufija se izkaže za izziv za vsakega trgovca. Vendar, ko sprejmejo avečkanalno prodajno sredstvo, grožnja se bo poslabšala. Spletne strani tretjih oseb vodijo v dejavnosti goljufije, sledijo ji mobilni telefoni,in nazadnje, trgovske spletne strani.

November 28, 2017