Back to Question Center
0

Semalt: kako identificirati in odstraniti japonsko SEO Spam s spletne strani

1 answers:

Zdi se, da črne klobuki, ki niso spamerji, v letu 2017 niso spali. Obstaja nova tehnika, ki se uporablja za ugrabitev Googlovih rezultatov iskanja in ustvarjanje samozaposlenih japonskih besedil v rezultatih iskanja. Z uporabo te tehnike so naključno ustvarjene japonske besede prikazane v naslovu in opisu napadenega spletnega mesta - silo monitoring equipment. Mnogi uporabniki so naleteli na ta problem in se nanašajo na to kot "japonski SEO Spam", "japonski ključ za ključne besede" ali "japonski iskalnik".

Ugotovljeno je bilo, da so ti spamming strani povezani s trgovinami, ki prodajajo ponarejeno blago. Hacker se običajno doda v lastnost lastnika lastnine v orodju Search Console in manipulira z nastavitvami spletnega mesta, kot so zemljevidi spletnega mesta. Če ste obveščeni, da je nekdo potrdil vašo spletno stran v storitvi Search Console in ne veste, kdo je, obstaja velika verjetnost, da je bilo vaše spletno mesto vdirano.

Andrew Dyhan, upravitelj uspeha stranke Semalt , določa načine blokiranja japonske neželene pošte .

Prepoznavanje japonske SEO Spam v svojih spletnih straneh

Če sumite, da je bila vaša stran okužena s to neželeno pošto, pojdite na Search Console in preverite vrednostne papirje. Spoznali boste, ali je Google odkril kakršne koli vdrepljene strani.

Prav tako lahko odkrijete vdrepljene strani, tako da v Googlovo iskalno poizvedbo vnesete »spletno mesto: [URL vašega spletnega mesta]«. Google vrne seznam indeksiranih strani in vse vdelane strani morajo biti na tem seznamu. Prepričajte se, da gredo skozi več strani rezultatov iskanja, ki si močno ogledajo nenavadne URL-je. Prav tako bi radi uporabili drugačno besedilno dekoracijo iskalnik , tako da v primeru, da Google iz indeksa odstrani nekaj vdrebitne vsebine, jih bodo drugi motorji pripeljali do vas.

Preverite za skrivanje

Včasih ti hekerji vas bodo poskušali zmešati, da vaše spletno mesto ni okuženo z japonsko iskanje neželene pošte. Sklonijo vsebino in vas prevarejo, da mislijo, da so bile vdrepljene strani določene ali odstranjene. Priljubljena metoda skrivanja prikazuje sporočilo (na primer napaka 404), ki nakazuje, da stran ne obstaja.

Če želite preveriti, ali so skriti, pojdite na orodje Fetch kot orodje Google v orodju Search Console in vnesite URL spletnega mesta. To orodje odkriva skrite vsebine za vas.

Kako popraviti japonski SEO Spam

Preden začnete postopek čiščenja za spletno mesto, na katerega vpliva japonska iskalna vsiljena pošta, jo najprej varnostno kopirajte. Kopirajte vse datoteke na svojem strežniku in jih shranite na lokacijo izven strežnika. Prav tako varnostno kopirajte bazo podatkov, če uporabljate sistem za upravljanje vsebin (CNS).

Potem, ko ste zaščitili vse vaše pomembne datoteke brez povezave, uporabite naslednje korake, da blokirate japonsko SEO Spam z vaše strani:

  • Odstranite vse nove račune, ki so bili dodani v Search Console, in pustite samo preverjene uporabnike, ki so prikazani na strani za preverjanje v iskalni konzoli
  • .
  • Poiščite datoteko .htaccess in jo nadomestite s povsem novo različico. Veliko krat, hekerji uporabljajo pravila .htaccess za ustvarjanje žetonov za preverjanje in gabaritnih neželenih strani ter preusmeritev uporabnikov.
  • Prepoznavanje in odstranjevanje zlonamernih skript in datotek
  • Preverite, ali je vaše spletno mesto čisto
  • .

Poznavanje, kako popraviti ranljivosti, je ključnega pomena, vendar je razumevanje, kako jih preprečiti, še pomembnejše. Če želite, da je vaša spletna stran zaščitena pred japonskim SEO-Spamom in drugimi vrstami spamov, redno skenirate spletno mesto, pogosto spreminjajte gesla, uporabite preverjanje pristnosti z dvema faktorjema in posodobite svoje CMS, vtičnike, module in razširitve. Priporočljivo je, da se naročite na varnostno službo, ki bo nenehno spremljala vašo spletno stran in jo varala .

November 29, 2017