Back to Question Center
0

Semalt Expert: Zakaj se pojavlja spletna goljufija?

1 answers:

Spletna goljufija je postala glavna grožnja industriji e-trgovine. Običajno,Spletni mojstri se zavedajo nevarnosti goljufije, ko prejmejo prvo bremenitev. Čeprav je ta oblika goljufije pogosta v številnih regijahsveta, ZDA nosi breme večine izgub iz spletnih prevar - peterburi tee 53.

Internetne goljufije so pogoste zaradi različnih razlogov. Max Bell, vodja uspeha stranke Semalt ,je prikrojil najpomembnejše dejstva goljufij na spletu, da bi vam pomagal pri reševanju napadov.

Ukradene podatke o kreditnih karticah je enostavno kupiti. Spletne goljufije niso velika prednostna nalogaizdajo na seznamu organov kazenskega pregona, ker je zbiranje dovolj dokazov in sredstev za pregon takšnih primerov težko. Kotrezultat, pregon je zelo redek.

Kako spletno goljufija deluje

Faza 1:

Informacije o kreditni kartici so ukradli samski kriminalci ali velika mrežastrokovnih hekerjev.

Običajno posamezni hekerji ali kazenske sindikate napadajo podjetja in organizacijepridobiti kakršne koli oblike finančnih ali osebnih podatkov. Ko pridobijo potrebne podatke, jih prodajajo na črnem trgu. Več podatkovker imajo hekerji približno lastnika kartice, večja je cena informacij na črnem trgu.

2. faza:

Ukradeni podatki se prodajajo tretji osebi.

Večino časa ljudje, ki ukradejo osebne ali finančne podatke, niso enakiosebe, ki uporabljajo podatke. Običajno je večji napad, manj verjetno bo začetni heker verjetno uporabil podatke za goljufanje.

3. faza:

Goljufi testirajo in izpušnejo kartico.

Ko goljufi dobijo podatke o kreditni kartici, ločijo aktivne kartice iz mirujočihkartice. Če želite vedeti, ali je kartica aktivna, goljufi naredijo majhen nakup na spletu. Če je transakcija uspešna, začnejo izčrpatikreditno kartico.

Odvisno od tega, koliko podatkov hekerji imajo v lasti, jih lahko prenesejokot zakoniti lastniki kartice in celo premagati spletne filtre goljufij na svoji igri.

Zakaj je pregon internetnih goljufij redek

Prepovedovanje hekerjev je pogosto težavna naloga iz več razlogov. Prvič, apreiskava mora prestopiti državne in mednarodne meje, ki povzročajo težave s sodno prakso.

Drugič, zbiranje dokazov o spletnih goljufijah je vedno težko. Prevara, ki jese prikaże, da imetnik kartice vpiše nov e-pośtni naslov in zakupi nabiralnik pod napaćnim imenom. To pušča zelo malo dokazov za povezavokaznivega dejanja prevarantu. Zaradi tega organi kazenskega pregona morda nimajo dovolj dokazov za pregon kaznivega dejanja.

Poleg tega se kriminal e-trgovine pogosto obravnava kot problem z nizko prednostjo.To je zato, ker je povprečni znesek ukradenega denarja pogosto nizek. Hkrati žrtev morda ni pripravljena slediti prevarantuše posebej, če je lastniku kartice zagotovljena vračilo s strani banke, ki je izdala kartico. In ko primerjate povprečjeznesek denarja e-trgovina mesta izgubijo goljufije v primerih FBI in drugih organov pregona razpravo o svojih spletnih mestih, boste začelida bi razumeli, zakaj je goljufija na področju e-poslovanja prednostna skrb za te agencije. V bistvu niso agencije, kot je FBIignorirati takšne primere, ne pa dovolj delovne sile, da bi sledili tem spletnim kriminalcem.

November 28, 2017