Back to Question Center
0

Semalt Expert: trenutni trendi v tehnologiji sledenja oči

1 answers:

Pri razmišljanju o zgodnji zgodovini sledenja očesu in mejnikov,je prerasla v večplastno industrijo, ki se dotika mnogihpolja. Da bi še bolj razumeli, kaj je sledenje očesom, mora biti vse o tem najprej

Julia Vashneva, vodja strank za uspeh stranke Semalt DigitalnoStoritve, ponuja vpogled v najnovejše trende v tehnologiji za sledenje oči, ki temeljijo na strokovnem znanju in obsežnih izkušnjahsodelovanja s podjetjem za raziskave na trgu CoolTool .

Sledenje oči je mogoče opredeliti kot zbirko očesnih podatkov. Podatki so zbranipreko neintenzivnih naprav, kot so daljinski ali glava, pritrjena na oči. TheNepremazljiva naprava uporablja kamero in infrardeči vir svetlobe. Thesvetlobni vir je usmerjen proti očesu, ko kamera sledi in zapisuje očesnoznačilnosti (npr. premer učenca, frekvenca utripanja, vrtljivi gibi). Združenipodatki so zbrani z analizo programske opreme za analizo oči in analiziranimi rezultati.

Programska oprema za sledenje oči se trenutno uporablja pri potrošniškem trženju in pakiranjuraziskovalne, akademske, medicinske in vedenjske psihološke raziskave, pa tudi človeškodejavniki inženiringa in simulacijskih simulacijskih raziskav in aplikacij. Kot raziskovalciPoiščite nove načine uporabe za sledenje očesom, polje se dramatično razširi.Tudi vojaška je uporabljala očala za sledenje očesa za bojne pilote v njihoviizpopolnjeni zasloni za glavo (HUD) za taktično prednost.

Pri razpravi o sledenju očesa je pomembno razumeti štiri osnovnevrste gibov oči, ki so osnova za tehnologijo sledenja oči, vključujejo:

  • Saccade..Štejejo jih za zelo hitre premike očesa, ki se nenadoma spreminjajotočka fiksacije. Lahko so majhna gibanja med branjem ali velikimi premikiko gledaš okoli celotne sobe. Na splošno so v naravi refleksivni, vendartudi prostovoljno lahko sproži. Najpogostejši sakadični očesni gibi se pojavijo medindividualni vzorci spanja.
  • Gladki potek gibanja. Veliko počasnejše kot druge oblike gibanja oči, SmoothPursuit Gibanje je prostovoljno gibanje dražljajev fovee (majhen delmrežnica, kjer je ostrina vida najvišja). Posameznik ima prostovoljnozmožnost slediti ali prezreti dražljaje. Obstajajo ti usposobljeni posameznikiki so sposobni nemotenega gibanja zasledovati brez prisotnosti dražljajev (premikajočega cilja).
  • gibanja Vergence. Za razliko od drugih vrst gibanja oči, medtem ko se oba očesu premikajoista smer, gibi vergence so disjunktivni. Vidne linije vsakegaoko lahko vidi predmet, ki je bodisi blizu ali na daljavo. Pupkazožitev tako povečuje področje percepcije in izostri podobo fovee (mrežnice).
  • Vestibulo-okularna gibanja. Nadomestilo za gibanje glave, vestibulo-očesgibi oči pomagajo stabilizirati vizualne slike zunanjih impulzov. Mrežnicapovršina kompenzira slipping slike z zaznavanjem prehodnih sprememb (gibanje glave)s čimer se prilagajajo s korektivnimi gibi oči. Prilagoditev nadomestila jeprecej počasno, zaradi gibanja glave in senzoričnega odgovora

Kdo uporablja sledenje oči

Vsak dan se uporabljajo aplikacije za sledenje očiustvarjalni novi načini. Ko razmišljate o tem, koliko posameznik vsakodnevno uporablja oči, ni čudnoinformacije, ki jih zbira, je koristno za skoraj vsako industrijo. Ena takšna industrija je tržna raziskava.Podatki, zbrani iz raziskav sledenja oči, so bili uporabljeni pri oblikovanju embalaže in oglasih.

Profesionalni športi uporabljajo tehnologijo za sledenje oči kot prednost za izboljšanjesposobnost športnika s kombiniranjem biomehanskega, fiziološkega in vedenjskegapodatkov za zagotavljanje merilnega orodja za individualno izboljšavo. Strokovnjaki vedenjskih in nevroznanosti so uporabljali tehnologijo za sledenje očipri ocenjevanju bralnih veščin, disleksije, delovanja motorja, pa tudi zvočnein obdelavo slike. Z uporabo zasnovane vizualne stimulacije in gibanja glaveraziskovalci so našli nove načine za merjenje in ocenjevanje terfunkcije motorja primanjkljaja in uporabo taktilnih pristopov za odpravo posameznih pomanjkljivosti.

Novo področje sledenja očesom je raziskava, ki temelji na stališčih. Razvijajo se raziskovalciorodja, ki lahko sčasoma spremenijo interakcijo med človekom in računalnikom. Theraziskave se osredotočajo na uporabo oči za nadzor računalniškega kazalca..Namestouporabite miško, držite palico ali tablico za pisanje, uporabnik nadzoruje delovanje računalnikapreko gibanja oči in utripanja

Točno, kako deluje sledenje očesa za skupnega laika, je mogoče razložiti vne tako preprosti izrazi. Sledenje oči od začetkov je bilo uporabljeno za merjenjein oceni vizualno pozornost posameznika. Obstaja več načinov za merjenje takšne pozornosti, vendar je najpogostejša neintruzivna metoda.

Nepremasljivo daljinsko opazovanje oči

Osnovni koncept neintresivnega oddaljenega sledenja očesom je središče roženicerefleksija (PCCR). Ta koncept uporablja daljinski vir svetlobe za osvetlitevoči, ki notranji povzroča razmišljanja in omogoča sistem za snemanje kamerzajemanje podatkov o slikanju. Sliko, posneta na snemalni napravi (kamera), identificiraRazlične refleksije med refleksijo učencev in roženico. Ko je informacijaje zajeto tabela za izračun vogalnega vektorja, ki se uporablja za oblikovanje specifičnih geometrijskih podatkovodsevne značilnosti, ki so osnova smeri pogleda.

V odvisnosti od uporabljene programske opreme za vzorčenje oči, izračun smeri gibeomogoča različne algoritme za obdelavo slike, kot tudi 3D modelov očesav zvezi s točko pogleda. V precej preprostih pogojih proces zapisujegibanje očesnih vzorcev, ocenjuje načela osnovnega vzorca oči, osredotoča na točkoparametrov pogleda in oblikuje zbirko podatkov, ki jih ob analizi dajeposebne podatke o razlagi in rezultate končnega uporabnika. Rezultati lahko merijovse tvorijo razpon pozornosti delavca, do fiksacije na določenem objektu. Dadodatno pojasnite, primer postopka je naslednji:

  • Raziskovalec oči želi identificirati določene slike na računalniku(npr. tržni proizvod). Obstajajo enake slike izdelka naračunalniški zaslon z različnimi različicami (barva, velikost itd.) Raziskovalecželi ugotoviti, katere slike se osredotoča na uporabnike računalnika (ki je vna vrsti pa bo mogoče prepoznati, katere slike izdelka so estetsko prijetneuporabniku). Proces sistema sledilcev vključuje sistem zapisovanja,projektor in niz kompleksnih algoritmov. Sprva projektor ustvariinfrardeča lahka slika oči. Nato traja snemalni sistem kamerevečkratnih visokokakovostnih slik uporabniškega vzorca oči (npr. kateri odslike na zaslonu, na katerega se uporabnik osredotoča).
  • Algoritmi za obdelavo slikovnih zapisov (natančno specifična programska oprema za sledenje očesomdo slikovnega sledenja) določi specifične podrobnosti uporabnikovega očesa in odsevnevzorce. Nazadnje, na podlagi zbranih slik prikazuje programsko opremoizračuna pozicijske točke oči in oči. Ti podatki se nato razlagajoglede na katero od slik na računalniškem zaslonu se je uporabnik osredotočil na svoje(torej raziskovalec lahko ugotovi, kateri od tržnih proizvodovposebna skupina končnih uporabnikov se je osredotočila).
  • Ker se področje tehnologije sledenja očesom razširi na različna področja, pridejo vprašanjaglede njene učinkovitosti in skrbi pri pridobivanju točnih podatkov. Na takemskrb je, ali utripanje vpliva na rezultate sledenja očesom..Kot utripa nihčeoči je neprostovoljno, običajno ni mogoče nadzorovati. Z pozdraviza sledenje očesa, utripanje zdi, da blokira veke in roženice, ko vekese zapre. Ker so podatki v zvezi z refleksijo roženice potrebni za zbiranje podatkov o sledenju oči,med končno analizo rezultatov manjkajoče podatkovne točke vključijobodisi ročno ekstrakcijo ali avtomatsko ekstrakcijo s pomočjo programske opreme za sledenje oči.Čeprav ekstrakcija podatkov ne sme biti 100%, je dovolj blizu, da pripravi natančne zaključke podatkov.

Pojavi se še eno vprašanje, ali gibanje glave vpliva na sledenje očesarezultati? Premikanje glave med sejami za sledenje oči je eden od dejavnikov, ki jihlahko neugodne rezultate, saj lahko dokončno vpliva na točnost pogledapodatkov. Pri reševanju problema gibanja glave, več optičnih senzorjev inkamere za zbiranje podatkov so centralno locirane v območju uporabnikavizijo, da bi ustvarili vrsto "stereo obdelave podatkov", ki se povečavodoravno razdaljo vidnega polja. Še enkrat, podobno kot utripa, okosledilna programska oprema bo ustvarila shemo, ki bo upoštevanavestibulo-očesne (glave) gibanja in ustrezno prilagoditi končne podatke o interpretaciji.Kaj ni mogoče prilagoditi v končnih rezultatih je, če je uporabnik očiobrne glavo v stran, uvaja hitro in hitro gibanje glave alije izven območja optičnih senzorjev in kamer.

Pri razpravi o tehnologiji oči tracker je eno vprašanje, ki se vedno zdipojavijo se natančnost in natančnost opreme za sledenje oči (optičnisenzorji, kamere itd.) ter analizo podatkov (programske opreme).Te skrbi so obravnavale različne družbe za sledenje očiki so razvili merilne standarde za zagotavljanje najboljše natančnostimogoče. Standard Monocular Natančnost posamezno preskusi vsako oko vDa bi ugotovili natančnost delovanja posameznih oči. V nasprotjuna teste binokularne natančnosti, ki istočasno testira obe očesi (pogostoupošteva normalno razmerje).

Prihodnost sledenja oči

Opis Motiv Točnost velja za idealno stanje testiranjakot osnovo za merjenje vseh drugih rezultatov točnosti. Točnost v ekstremnih razmerahuglaševalni koti preskusi koti pogleda vplivajo, kar je glavna sestavinasledenje oči. Različna natančnost osvetljenosti je test, ki uporablja štirimerila osvetlitve, vključno z inverzijo ozadja in ozadja(motnje). Različna natančnost pozicij glave, ki se upoštevagibanje glave med postopkom sledenja očesom. Vsak od teh posameznikovtestne standarde v povezavi s kalibracijo opremeda bi ohranili najbolj natančne rezultate sledenja oči.

Še vedno obstajajo tisti kritiki, ki skrbijo, da je sledenje oči pravičnotehnologija novosti. Kritiki so se spraševali, da tehnologija lahkose zlorabi in / ali rezultati testiranja napačno razlagajo. Kot tehnologijaje postala vse bolj izpopolnjena in rezultati so bolj opredeljeni,Zdi se, da so kritiki le malo in daleč. Tehnologija sledenja oči je bilaki se uporablja za odkrivanje možganskih poškodb in pretresov, v izobraževanju za tiste zbralne motnje in v večini vseh področij, ki jih je mogoče zamisliti.

Zdi se, da je prihodnost tehnologije sledenja oči že tukaj..Cellulartehnologija za sledenje oči je že začela. Samsung Corporationje uvedla linijo mobilnih telefonov, ki bo začasno ustavil videoposnetek, s katerim se spopadako uporabnik pogleda proč. Samsung in druga podjetja za mobilne telefone souvajanje biometričnih iris telefonov za prepoznavanje, ki bo odkleniti nauporabnik gleda na zaslon mobilnega telefona.

Avtomobilska industrija razvija okosledenje pozornost spremljanje sistemov, ki lahko zazna, ko voznik postane zaspans čimer se zmanjšajo nesreče. Zato so lahko prihodnji avtomobili opremljeni z očesomnaprave za spremljanje vzorcev, ki lahko prilagajajo vzorce vožnje z ogledomvoznika in okolice (tlakovani, deževni, itd.).Tehnologija sledenja oči je bila uvedena v svet virtualnih iger na srečo.Sistemi VR uporabljajo to tehnologijo za animiranje predmetov s premiki oči.V okviru medicinskega področja bodo koraki, razviti za sledenje oči, omogočiliodkrijejo začetne znake možganskih kap ali epileptičnih napadov.

Obstaja veliko izzivov, ki stojijo na poti tehnologije sledenja očisaj se premika v vsakdanje mainstream življenja. Prepoznavanje očiprogramska oprema se mora še vedno razlikovati od preprostega očesagibanje (odvračanje nasproti namenu). Drugi premisleki, ki jih je treba obravnavativključujejo variance vida, očesne motnje in motnje. Kot okosledilna oprema za spremljanje uporablja izpostavljenost infrardečega žarka dooči, ni bilo dovolj dokončnih študij o škodljivih učinkih podaljšanih ali ponavljajočih se izpostavljenosti.

Na primer, v podjetju Semalt Digital Services tesno sodelujemo podjetje CoolTool za raziskave trga, ki zagotavlja popolno okosledenje tehnologiji skupaj z drugimi tehnikami sledenja vedenju kupcevzapletene marketinške raziskave. Dejansko ima ta družbaodlična proizvodnja svinca in veliko povpraševanje v veliki meri zaradi zanimanjaobčinstva do tehnologije. Dejansko vam omogoča sledenje očiza preverjanje specifičnih odzivov na vidike vašega trženja,ki se razlikuje od tradicionalnih potrošniških raziskav. Vzrok zavelika priljubljenost tehnologije za sledenje oči na področju trženjain ta trend narašča.

Na koncu, tehnologija za sledenje očije tukaj, da ostanem. Tehnologija je vključena v naše vsakodnevno življenje, tako da je sprejemljivaZdi se, da je razširjena. Takoj, ko se odvijajo dogodki in izboljšave, sledenje očesombo še naprej dvigala uporabo tehnologije za avtomatizacijo običajnih naprav inodkrivanje medicinskih in / ali psiholoških razlik (in to je le začetek)prihodnost tehnologije sledenja oči ni omejena na domišljijo posameznega raziskovalca,njegova praktična uporaba v naših življenjih je brezmejna Source .

November 27, 2017