Back to Question Center
0

Semalt Expert razlaga razliko med Desktop SEO in Mobile SEO

1 answers:

V digitalnem marketingu večina strategij SEO ne upošteva naprav, ki jih obiskovalciuporabite za dostop do spletne strani. Večina podjetij hitro pozabi, da optimizirajo svoje spletne strani za delovanje mobilnih telefonov pri izvajanju njihovihrazvoj spletne strani. Nedavne študije so pokazale, da mobilni telefoni nadomeščajo namizne računalnike po brskanju po internetu s hitrostjo 4%. Poleg tega,večina prometa iskalnika prihaja iz mobilnih telefonov, ne pa namiznih računalnikov.

Nekatera podjetja izkoriščajo to prednost, da zapolnijo tržno vrzel. Na primer,večina posameznikov uporablja mobilne telefone za brskanje po internetu - auto konditsioneer tartu university. V januarju letos je Google pojasnil, da je eden od načinov njihovega algoritmaSpletne strani na vrhu je način, na katerega se odzivajo mobilne strani.

Search Engine Optimization vključuje povečanje prepoznavnosti spletne strani na spletu.V tem procesu sodelujejo iskalniki. Večina njihovih meril vključuje izdelavo mobilnih prijaznih spletnih strani. Od spletnega razvijalcastališče, večina SEO taktike za mobilne prijazne spletne strani delujejo povsem drugačne od tega, kako deluje namizna različica.

Mobile SEO se razlikuje od tipičnih namiznih SEO. Strokovnjak Semalt Digitalne storitve Ross Barber pojasnjuje vidike te diferenciacije.

  • Lokalizacija rezultatov..Google namerno daje lokalne rezultate višje za mobilne napravenaprave. Ta izboljšava omogoča lokalni SEO popolnoma primeren za mobilno spletno stran. Geomodificirana iskanja lahko dosežejo mobilne naprave hitreje kotpridejo do namiznih računalnikov. Hkrati lahko podoben pristop na namizju vodi do podvojene vsebine na več domenah. Kot rezultat, večinapodjetja ne upoštevajo te razlike. Vendar pa lahko to izkoristite z uporabo kanoničnih domen za spletno mesto za namizne računalnike. Ob istem času,optimiziranje vsebine na vaši spletni strani za mobilne naprave bo s povezavami in stranmi ponovno vzpostavilo 301 preusmeritev.
  • Mapiranje gumbov za dejanje. Večina uporabnikov spletnega mesta obišče spletno stran za informacije alinakup. Mobilni telefoni zahtevajo velike razporejene gumbe. Ta funkcija omogoča uporabnikom pametnih telefonov težave z zaslonom na dotikvnos. Vendar pa kazalec miške lahko razlikuje tesno razmaknjene povezave in ustrezno vsak klik.
  • Vsebina. V vsaki nalogi digitalnega trženja so glavne ideje ključne besede in vsebina.Optimizacija iskalnikov se vrti okoli ključnih besed in vsebine. Toda način, na katerem se ključne besede uvrstijo na mobilno spletno mesto, ni načingre na namizno spletno mesto. Na primer, namizni računalniki zahtevajo pomembnost znamke in informacije. Iz tega razloga lahko vsebina namizjadosegli do 1000 besed in biti v manjših pisavah, ki vsebino lepo vključujejo. Vendar to ne velja za mobilne napravespletne strani. Telefonski brskalniki najbolje delujejo z velikimi pisavami in vsebino, ki se gibljejo od 300 do 700 besed.

Sklepna ugotovitev

Mnoga podjetja se pri vzpostavljanju svojih podjetij ne zavzemajo za mobilne prijazne pobudespletne strani. Obstaja veliko načinov, na katerih mobilni SEO razlikuje od namizja SEO. Na primer, mobilna tehnika SEO prevzame uporabo manjvsebina v velikih pisavah, ki je nasprotna temu, kar želi Google pri umestitvi vsebine na namiznem računalniku. Veliko podjetij, ki so to naredilinjihove spletne strani, ki so prijazne do mobilnih, že izkoriščajo prednosti te strategije. Zato te razlike lahko pomagajo vašim oglaševalskim akcijampovečati doseg in pridobiti več obiskovalcev iz mobilnih naprav.

November 27, 2017