Back to Question Center
0

Semalt Expert razlaga, kako zaznati in popraviti strani s podvojeno vsebino

1 answers:

Podvojena vsebina je glavna pomanjkljivost, ko gre za razvrstitev v iskalnikih. SEOje zapleten proces, ki vključuje naloge, kot so trženje vsebin, povezovanje stavb in trženje družbenih medijev. Vendar pa popravite dvojnikvsebina je lahko težavna - nationwide appraisals services. Glavne značilnosti tega postopka so:

  • Zahteva le malo tehničnih sprememb
  • Razvrstitev se začne izboljševati takoj, ko jo popravi
  • Google pajka zelo hitro prebere spremembe na vaši spletni strani

Strokovnjak Semalt Digitalne storitve, Igor Gamanenko, pojasnjuje, kako pravilno delati s podvojeno vsebino.

Kako podvojena vsebina povzroči redčenje avtoritete

Glede na google webmaster blog, ugled vaše spletne vsebine ali blog postse raztopi, ko je dostopen iz več URL-jev. Praktično lahko to naredi različne strani nizko na podobni vsebini, tako da se zmanjšavašo prepoznavnost SERP-a pri nekaterih ključnih besedah. Povrnitev avtoritete je preprosta, še posebej, če uporabljamo povezave s kanonično stranjo.

Povezavo je treba združiti s preprostim 301 preusmeritvijo na izvirno spletno vsebinotako da vse povezave kažejo na tipično ciljno stran. Zaradi tega se organ in promet te strani povečujeta v istem merilu,kar ima za posledico, kaj želi Google uvrstiti.

Odkrivanje podvojene vsebine

  • Poznavanje, ali imate problem z dvojno vsebino, je enostavno. Preprosto pojdivaš najljubši iskalnik, kot je Google (ali tisti, ki ga optimizirate), nato vnesite spletno mesto: yoursitename.com. Ko več strani kaže naista vsebina postane na seznamu, imate podvojene povezave. Ta pojav pomeni, da ta določena stran ali izdelek prejme več možnostiv Googlovih borzah..
  • Najpogostejši način iskanja podvojene vsebine je zaznavanje števila predmetovali strani, ki jih je indeksiral Google. Stran s kanonskimi oznakami lahko povzroči redčenje. Dokazi za to so, da bi se lahko uvrstili na nekatereizdelki še vedno nizki, na katere Google ni indeksiral.
  • V drugih primerih lahko Google proizvede rezultate iskanja izdelkov več, kot ga imatena svoji spletni strani. Ko število rezultatov iskanja presega število vaših spletnih strani, obstaja možnost, da imate podvojene povezave.Pri spremembah na vašem spletnem mestu lahko traja nekaj tednov, da posodobite vse svoje strani, ki so lahko več kot 800.000. Ta izid pojasnjuje, zakaj a404 lahko uporabniki pozdravijo, ko kliknejo nekatere izdelke s starimi URL-ji.

Kako popraviti podvojene vsebine

Prvotno je bila najboljša blokada spletnih pajkov Google z enostavno datoteko robots.txtnačin za rešitev te situacije. Vendar ta trik ne poveča avtoritete in ugleda na kanoničnih straneh. Povezave še vedno obstajajokljub temu, da se izognete kaznim. Vendar pa se vaša uspešnost SEO ne izboljša.

301 preusmeritev v Apache je najboljši način za trajno preusmerjanje kanonskih oznak.Preusmeritve so bolj učinkovite kot kanonske oznake. Odprava kategorij v vaši spletni vsebini pomaga pri vzpostavljanju preusmeritev,ki je zanesljiva, trajna rešitev. Na primer, namesto da ustvarite spletno mesto site.com/category1/product1, preprosto uporabite spletno mesto site.com/product1.

Na splošno je glavni trik za konsolidacijo podvojene vsebine vrteti okoli povratnih informacij.Ko povratne povezave kažejo na stran s podvojeno vsebino, ponavadi znižujejo vašo uvrstitev in negativno vplivajo na vaše konverzije.Pomembnost in avtoriteta podvojene vsebine je ponavadi nizka. Zato je treba izvesti zgoraj opisane tehnike, da bi se izogniliKazni za algoritem Google.

November 27, 2017