Back to Question Center
0

Semalt Expert pozna, kako blokirati napačno referenčno napravo v storitvi Google Analytics

1 answers:

Neželena pošta za napotitelje vsakomur, zlasti osebo, ki vodi spletno mesto e-trgovine, Ko pogledate podatke o spletnem mestu storitve Google Analytics, lahko prikažete primere nezaželene pošte, ki prihajajo na vaše spletno mesto. Težko je oceniti in ovrednotiti dejansko uspešnost vaših internetnih tržnih prizadevanj.

Zdi se, da večina smernic o odstranjevanju napotiteljev neželene vsebine ne deluje. V mnogih primerih ljudje vlagajo sredstva v agente za črno hat SEO, ki na koncu dajejo ljudem promet od napotiteljev neželene pošte ali botov. Obstajajo načini, ki vam lahko pomagajo odstraniti neželeno pošto za neželeno pošto iz storitve Google Analytics.

Nekatere tehnike za obravnavo vsiljene pošte so tukaj definirane s strani Andrewja Dyhana, Customer Success Managerja Semalt - аттестат купить больший.

Kaj je napotitev neželene elektronske pošte

Spam neželene pošte je promet, ki pride na vašo spletno stran iz drugih domen. V večini primerov vsaka povratna povezava daje uporabniku podatke o pošiljanju neželene vsebine. Nekatere domene, ki vsebujejo lažne spletne obiske, so iz botov ali omrežij botov. Spam za napotitev se lahko izvede na dva načina:

Obiski v duhu

Ta napotitev za napotitev se prikaže na strani Google Analytics. Podobno se lahko lažni spletni obiski prikažejo v podatkih analize, vendar ne na nadzorni plošči vašega spletnega mesta. Ti anonimni obiski strani predstavljajo obisk strani z duhovi.

Gosenice

Nekatere domene lahko vsebujejo prometne bote..Pridobivanje spletnega obiska iz botov lahko privede do spletnega mesta, ki obišče številne obiske strani iz virov, ki niso človeški. Botneti in spletni pajki lahko povzročijo več škodljivih učinkov na informacije o spletnem mestu.

V obeh primerih napotitveni promet vodi do napačnih podatkov o napredku tržne kampanje. Poleg tega so številni obiski strani z govorom, ki prihajajo iz naslova neželene pošte, proces SEO zahteven za spremljanje in prilagajanje vašemu skupnemu cilju.

Odstranjevanje referenčne vsiljene pošte

Osebe lahko ta promet odstranijo iz svoje storitve Google Analytics po nekaj preprostih korakih. Eden izmed najučinkovitejših načinov izvajanja te naloge je postavitev datoteke .htaccess v korenski imenik vaše domene. Ta datoteka usmerja pajke na primeren način za obravnavanje vaših zahtev za strežnik. Osebe, ki uporabljajo strežnik Apache, lahko izvajajo nekaj ukazov, da izvedejo to nastavitev. Nadzor nad tem procesom je bistvenega pomena. Povleci navzdol celotno spletno stran je zelo enostavno, medtem ko teče kode.

Napredni filtri za neželeno pošto lahko pomagajo pri odstranjevanju neželene pošte. V računu Google Analytics lahko to funkcijo uporabite v meniju admin. Poleg tega lahko orodju dodate filtre po meri. Ti filtri lahko blokirajo promet, ki prihaja iz določene domene. Možno je tudi preprečiti promet z uporabo IP naslova. Varni ponudnik e-poštnih storitev lahko pomaga pri odkrivanju nekaterih napadov neželene pošte, ki ciljajo na uporabniške e-poštne račune.

Sklepna ugotovitev

Spam z napotitvami lahko zmanjša točnost podatkov v računu Google Analytics. Bistveno je, da odstranite promet neželene pošte, saj lahko ti ponarejeni rezultati vodijo do izgube virov. Poleg tega ta promet ljudi povzroča napačne odločitve o tem, kako deluje spletna tržna akcija . Bistveno je, da vsaka družba ali podjetje obravnava neželeno pošto. V tej smernici so nekatere ideje, ki jih lahko uporabite za odpravo referenčne vsiljene pošte.

November 29, 2017