Back to Question Center
0

Semalt Expert - Kako odstraniti Spam Darodar Reflmarja iz Google Analytics?

1 answers:

Spam spisov je lahko pomemben problem, s katerim se sooča večina lastnikov spletnih mest. Na primer, obstajajo številni primeri, v katerih Google Analytics beleži več spletnih obiskov, ki ne pomenijo nujno, da pridejo na vaše spletno mesto. Darodar je domena, ki povzroči neželene obiske spletnega mesta. Ta tehnika je standardna za hekerje črne klobuke. Darodar je tretji bot bot, tako kot spletni pajki, ki jih uporabljajo skupni iskalniki , da pridejo do strank - metal outside bar. Večina ljudi, ki upravljajo spletne strani ali agencije za SEO, morajo razviti učinkovite načine zaustavitve družbe Darodar.

Nekateri načini, ki jih je zagotovil Artem Abgarian, višji direktor za uspeh strank (Semalt) za pomoč pri odstranjevanju tega bot iz storitve Google Analytics, so naslednji:

Zahteva za njegovo odstranitev s spletne strani

Eden domači način obravnavanja Darodarja lahko zahteva, da ustavijo svoj bot. Lahko izpolnite preprost obrazec, ki ga zagotovijo, in označite spletne strani, ki jih ne želite obiskati.

Blokirajte Darodarja s pajkanjem vaše spletne strani

Za spletne strani, ki uporabljajo strežnik Apache, lahko spustite datoteko .htaccess na koren vašega imenika in preprečite, da bi se prikazal Darodar. Skupni bori za iskalnike bodo še vedno videli vašo spletno stran, vendar Darodar ne bo. Iz njihove plošče bodo videli 403-kodni odziv kode. Nimajo pooblastil, da bi videli to stran, kar pomeni, da koda za sledenje GA ne bo izvršila za beleženje obiska. Lahko zaženete kode, kot so:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

Pomembno je, da bodite previdni pri izvajanju te kode na svoji spletni strani. Posvetovanje razvijalcu spletne strani za ta korak je lahko vredno podjetje. Vsaka napaka v tem koraku lahko povzroči, da se celotno spletno mesto ne naloži.

Uporabite filtre po meri v storitvi Google Analytics

Za osebe z računom Google Analytics je lahko sodelovanje z Darodarjem enostavno. Posamezni filtri so lahko koristni pri odstranjevanju iz storitve Google Analytics in ustavljanju prihodnjih napotitev Darodar. Če želite opraviti to nalogo, se lahko prijavite v svoj račun GA. Na zavihek admin v zgornjem desnem kotu lahko dodate filter na kartici vseh filtrov. V škatlo za filtriranje lahko odstranite Darodar. Nastavite vrsto filtra za izključitev. Radijski gumb za napotitev je treba nastaviti na izključitev. Ta prilagoditev lahko vodi referenčni promet stran od vašega storitve Google Analytics. Poleg tega je mogoče uporabiti druge filtre po meri, kot je naslov IP. Vedno se spomnite, da shranite spremembe, ki ste jih naredili, preden zapustite stran za prilagajanje. Ti filtri lahko blokirajo te bote.

Sklepna ugotovitev

Če odstranite Darodar iz storitve Google Analytics, lahko statistika spletnega mesta zmanjšate na nič. V nekaterih primerih se bo takšen promet še vedno pojavil v prejšnjih statistikah spletnega mesta. Vendar lahko to smernico uporabite za odstranitev s spletnega mesta. Podobno lahko naredite smiselne prilagoditve oglaševalske akcije na spletnem mestu.

November 29, 2017