Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kako oceniti uspešnost SEO

1 answers:

Večina vodij e-trgovine je obsedena z uvrstitvami. Vedno iščejo v Googluza nekaj, kar kaže, da se njihova uvrstitev izboljšuje. Ko opazijo spremembe v rezultatih iskalnika, domnevajo, da je njihovaUspešnost programa za optimizacijo iskalnikov (SEO) je brezhibna. Na žalost to ni vedno res.

Frank Abagnale, direktor za uspeh stranke Semalt Digitalne storitve pojasnjujejo dejanske dejavnike, ki vplivajo na uvrstitev in uspešnost vašega spletnega mesta.

Konkurenca: Kaj je še razvrstitev?

Danes je konkurenca prerasla običajne organske iskalne taktike, ki jih uporabljajotekmovalci - 3000 mah e fest battery charger. Vsak lastnik podjetja za e-trgovino želi spletno stran presegati svoje poslovne konkurente, da bi izboljšal prepoznavnost, zaslužil klike in naredilprodajo. Vendar pa je večina iskalnih poizvedb nastavila elemente v rezultatih iskanja, s katerimi se opira na običajne ekološke rezultate in jih potisneseznamov po strani.

Prilagajanje: kdo je razvrstitev?

Danes so lestvice zelo prilagojene v obsegu, ki ga ni več brezosebnouvrstitev za večino iskanj. V bistvu se uvrstitve, ki jih potrošnik vidi na svojem iPhone-ju, razlikujejo od uvrstitev, ki jih vidite na tabličnem računalniku aliračunalnik. Kot rezultat, nihče ne more nikomur z gotovostjo reči: "Najprej smo v Googlu!"

Običajno so uvrstitve prilagojene glede na:

  • Lokacija. To je najpogostejši dejavnik, ki vpliva na personalizacijo lestvic.Ko iskalniki določijo lokacijo uporabnika z uporabo signala celice ali IP-naslov naprave, prinašajo prilagojene rezultate iskanja.
  • Uporaba naprave. Vrednosti, ki se pojavljajo na pametnih telefonih, niso enake tistim, ki se pojavljajona namizju ali tabličnem računalniku. Mobilne naprave običajno dobijo povezave v aplikacije. Zato bodo mesta z mobilnimi izkušnjami prijaznejša..Čepotrošnik išče nekaj na iPhoneu, rezultati se bodo zelo razlikovali od rezultatov, ki se pojavijo na vašem namizju.
  • Zgodovina iskanja. Vsakič, ko se prijavite v račun iskalnika, iskalnikdobi dostop do vse vaše zgodovine iskanja. Popoln primer je, ko se prijavite v račun Gmail na vašem računalniku, se prijavite v iskalnikvaš Google Račun in iskanje v Googlu. Te informacije se uporabljajo za prilagajanje rezultatov iskanja na vaši napravi.
  • Družabno vedenje. Z uporabo platform, kot sta Twitter in Google+, Google dobi popoln dostopna vaše socialno vedenje. To pojasnjuje, zakaj se v vaših rezultatih iskanja prikažejo nekatere vsebine blagovnih znamk ali prijateljev, vendar se ne prikažejo, ko so drugiljudje sprožijo iskalne poizvedbe.
  • Demografski podatki. Iskalniki postavijo vsakega uporabnika v demografsko skupino z uporabo svojihpreteklega vedenja, da bi dosegli visoko ciljno usmerjene oglase.

Glede na zgoraj navedene dejavnike zdaj razumete, kako so rezultati iskalnikaprilagojeno. Ti dejavniki dajejo predogled, zakaj naj bi razvrstitvena orodja za poročila verjetno vrnila brezosebne podatke za potrošnika, tudi če se bodo vaše ocene uvrščaleorodja kažejo, da ste najprej uvrščeni na najbolj dragoceno ključno besedo. Prospekt morda ne vidi enakih rezultatov od svojega konca, kar pomenine bodo verjetno kupovali od vas. To pomeni, da če orodje za poročanje o rangu ne more dati točnih podatkov, ki bodo podjetju pomagali pri ustvarjanju dohodka, potemto ni zanesljivo orodje za prikaz uspešnosti.

Zastopstvo: katere ključne besede lahko izberete?

Sledenje uvrstitve pomeni, da izberete niz stavkov in ključnih besed, ki bi jih radirank za in načrtovanje uspešnosti vaše spletne strani v razvrstitev za te besede. Izrazi, ki jih izberete, lahko spremenijo izgledvaša uspešnost.

Podjetja večinoma težko uporabljajo fraze in ključne besede, ki jih že imajorazvrstitev za vključitev njihove blagovne znamke ali besed z nizko konkurenco. To ponavadi naredi, da se zdi, kot da so njihove uspešnosti SEO brezhibno, tudi kadarni.

Po drugi strani pa lahko posamezne strani uvrstijo na tisoče stavkov z zelo malopovpraševanje. Temelji na konceptu številnih ključnih besed, ki predstavljajo 1,5,15 ali 60 iskanj mesečno, kar vse prispeva k vožnji v primerjavi zključne besede z visoko vrednostjo, ki jih spremljate v svojem poročilu o uvrstitvi. Sledenje ključnim besedam, za katere menite, da so visoke vrednosti, vam omogočajo, da zaslišite skriti potencialdolgih repnih iskanj.

Temporality: Kdaj je bil ocenjen?

Razvrstitve so precej tekoče in temperamentne. Zato lahko iščete svoje najljubšeključne besede in se zavedaš, da ni več na prvem mestu. Vendar pa boste morda prijetno presenečeni, če si boste pri naslednjem iskanju ogledali prvo uvrstitev.

November 27, 2017