Back to Question Center
0

Semalt Expert govori o glasovnem iskanju - Vpliv na SEO

1 answers:

Funkcije za glasovno iskanje imajo subtilne posledice za optimizacijo iskalnikov, vendar nadaljujejoz leti povečati pomen. Rečeno je, da glasovne poizvedbe še vedno pridobivajo pomembnost z javnostjo v primerjavi s priročnikomtipkanje poizvedb v poljih za iskanje pametnih telefonov.

Artem Abgarian, višji direktor za uspeh strank Semalt Digitalne storitve, določa glasovno iskanje in njegovo pomembnost za uspešnost SEO.

Kaj je glasovno iskanje?

Govorni ukazi v napravo z upanjem, da prejmejo odgovor, predstavlja glasIskanje. Veliko vrhunskih podjetij za digitalno tehnologijo še naprej vključuje osebne glasovne funkcije iskanja na svojih napravah. Primeri vključujejo "Ok,Google "za Google," Siri "z napravami Apple," Cortana "Microsoft," Alexa "v Amazon in" Bixby "za Samsung - mens outback hat.

Več kot polovica celotnega števila Googlovih iskanj izhaja iz pametnih telefonov. Odteh, dvajset odstotkov jih sledi nazaj v glasovne ukaze, ne da bi se uporabniki dotaknili svojih zaslonov. Trenutno se glasovno iskanje približa devetindevetdesetodstotkov angleškega jezika, zaradi česar so bolj natančni. Na podlagi ugotovitev Google je to enakovredno človeškemu prepoznavanju govoranatančnost.

Razlog priljubljenosti glasovnega iskanja je povečana uporaba digitalnega v domačem okoljupomočniki z minimalnimi vmesniki. Na primer, Alexa in Googlova domača naprava Amazon Echo se sklicujejo izključno na verbalne zahteve in ukaze..Oniso tako zabavne in uporabne, zato je večina uporabnikov nagnjena k temu, da oblikujejo hišno podobo, ki jim pripelje bolj naraven pogovor.

Pogovorno iskanje je med najpomembnejšimi trendi v iskalniku optimizacijos 70 odstotki vseh iskalnih poizvedb, ki jih sestavljajo naravni jezik. Ljudje govorijo s svojimi digitalnimi iskalnimi napravami na enak način, kot bipostavljajte vprašanja, usmerjena k drugim ljudem.

Ustreznost glasovnega iskanja pri rezultatih iskanja v Googlu

Google nadaljuje z velikimi koraki v pogovornem iskanju, ki izhaja izglasovno iskanje in posledično odgovarjanje na vprašanja. Učiti se prepoznavati in interpretirati besede človeško uporabo, da izžarevajo uporabniške namenein dostaviti najbolj pomembne rezultate.

Na primer, če Google prejme tri enake iskalne poizvedbeglede na to, kje kupiti čevlje, mora prilagoditi svoje rezultate iskanja na podlagi relevantnosti za namen strank. "Kje lahko kupim čevlje?" je dejanskoprošnja. "Kje naj kupim čevlje" je poizvedba, ki temelji na mnenju. "Kje kupiti čevlje" je mešanica mnenj in dejstev, kar ima za posledico nevtralnostglagola, ki kaže na namen. Te razlike kažejo na variacije, namen vsake spremembe in sposobnost služenja specifičnihrezultati pomembno vplivajo na pomen, ki ga Google izvira iz iskanja.

Google ima bolj preproste odgovore za druge primere. Googlov ciljje služiti kot "vse na enem mestu" za vračanje rezultatov in usmerjanje uporabnikov na natančno stran, ki vsebuje informacije, ki so na voljo. Podobnoki dajejo en sam dokončni odgovor, kar storijo Siri ali Alexa, ko jih uporabniki vprašajo.

Sklepna ugotovitev

Blagovne znamke in spletna mesta za e-poslovanje se bojijo, da so kartice za odgovore ogromna grožnjao količini prometa na spletnem mestu in hitrosti klikov. Morda je res, vendar so kartice za odziv tu, da ostanejo in najboljša možnost za podjetja,je tekmovati, da bi jih zmagali ali tvegali, da jih bodo prehiteli njihovi konkurenti.

November 27, 2017