Back to Question Center
0

Semalt Digital Expert razlaga, kaj 404 napake pomeni za SEO

1 answers:

Kaj povzroča 404 napak? Ali bodo poškodovali mojo uvrstitev?Ta vprašanja ostajajo v mislih vodje blagovnih znamk, ko pride do napak "404 ni bilo najdenih".

Ko vaša stran vrne 404 napak, motnje ogrožajodo UX (uporabniška izkušnja). Vsakič, ko obiskovalec dobi napako 404, je prisiljen ponovno oceniti in vrniti, karpomeni zapustiti svojo stran - imagenes de bombillos de navidad. Pri upraviteljih blagovnih znamk ali digitalnih prodajalcih napake povzročijo paniko, ko se pojavijoorodja za spletne skrbnike. Da bi se izognili tem težavam, Michael Brown, Customer Success Manager Semalt Digitalne storitve,celovito pregledati, kaj pomeni 404 napak za vaš SEO in kako odpraviti njihov neželeni vpliv.

Kako najti 404 napak?

Uporabite Google Orodja za spletne skrbnike

To je ena izmed najboljših metododkrivanje napak neposredno od Googla. Samo prijaviti se morate v orodja za spletne skrbnike, pojdite v Razvrsti in klikniteNapake pri pajkanju. Vsi manjkajoči URL-ji bodo prikazani na razdelku »Ni najdeno«. Lahko celo preverite na grafunapake v času za boljšo analizo.

Broken linkers

Danes obstaja veliko razširitev brskalnika in celo brezplačnospletne strani, kot so Validator.w3org in Check My Links. Te bodo zlahka prepoznale zlomljene povezave na vaši spletni strani.

Uporaba Screaming Frog SEO Spider

Podobno kot orodja za spletne skrbnike, SEO Spider vam pomaga ogledati vse napake, ki jih ni mogoče najti 404.Prenesite aplikacijo. Namestite SEO Spider in vnesite svojo spletno stran ter kliknite Crawl. V statusu se prikažejo 404 napakKoda tab..Poročilo lahko tudi izvozite kot .csv datoteko.

Katere 404 napake pomenijo SEO in zakaj morate nemudoma ukrepati?

Google ceni, da so napake, ki niso bile najdene 404, včasih neizogibne.Zato vaše spletno mesto ne bo dein indeksirano ali kaznovano. Ker pa je Google osredotočen na kakovost,vaš SEO verjetno trpi veliko. Kot Google bots pajkanje notranjih povezav vaše strani, boste označeni kot strankane zanimajo za boljšo uporabniško izkušnjo. Google bo sčasoma ustavil pajkanje vaših strani in promet se bo drastično zmanjšal.

Trgovcem je treba bolj skrbeti za reakcijostrank, ne pa Google Bots. Za obiskovalce vzrok napake sploh ni pomemben, kaj se zanimapridobiva vsebino, ki jo želijo. Večina obiskovalcev običajno zapusti drugo spletno mesto, sledi konkurentu ali izstopu. Topomeni izgubo prometa, ker stranka ne more narediti naslednjega koraka k konverziji. Zato je vedno preudarnood vas čim prej ugotovite napake in jih hitro odpravite.

Kako popraviti 404 napak ni mogoče najti

Če pride do napak 404, je treba strankam omogočiti, da se vrnejo v tok.

Uporabite 301 stalne preusmeritve

Če je bila določena stran odstranjena ali premaknjena,Preusmeritve 301 pomagajo povezati stran z novim. Preusmeritve 301 so dobre, ker ne izgubljajo avtorskih pravic na prejšnji strani.

Uporaba Robots.txt

Datoteka robots.txt se uporablja za navedbo Googlovih datotekdoločene strani so bile odstranjene in ne nameravate jih pajkati. To je odličen način za odpravljanje napake 404, ko je velikostrani so bile odstranjene.

Popravljanje napak na vaših straneh

Če uporabljate orodja za spletne skrbnike, jih lahko zlahka prepoznatestrani z lomljenimi povezavami. Te strani natančno preverite, da ugotovite, ali je povezava napačno črkovana in jih takoj popravite.

November 27, 2017