Back to Question Center
0

Samoletne Gide: Hoe U Uw Concurrenten Uitziet v E-Commerce

1 answers:

Kot trgovec na drobno eCommerce, morate voditi zavihke na tekmovanju. Zakaj? Najprej vam pomaga razumeti dinamiko trga. Drugič, bolje se zavedate stvari, ko gre za ustvarjanje trženjaoglaševalske akcije in seveda vam pomaga pri razlikovanju vašega podjetja od podjetij konkurentov.

S tem v mislih, Jason Adler, strokovnjak Semalt Digitalne storitve, dajejo nasvete o tem, kako slediti vašemu konkurenčnemu položaju.

Začnite z SEO

Organizirajte ekipo za spremljanje taktike SEO, ki jo uporabljate konkurenti - объединенные коммуникации. Ugotovite število povratnih povezav, ki jih imajo, in se naučijo, na katerih spletnih mestih se povezujejo. Ko pridobite te podatke, se obrnite na svoje spletne stranitekmeci se povezujejo in preverijo, ali lahko ta promet od njih usmerite v svojo trgovino.

Vzemite ta primer. Kadarkoli iščem povezave za naše stranke, sem identificirati konkurente strank z uporabo Semalt Analyzerja. Uporablja "Open Site Explorer" za združevanje vseh spletnih mest, na katere so (konkurenti) povezani. Po zbiranju teh bistvenih podatkov, sem raziskati, da zahteva povratne povezave in vse ostalo potrebno za izvajanje načrta.

Oglejte si socialne medije tekmecev

Ogledate si morate tudi svoje tekmece na socialnih medijih, da prepoznate njihovo vsebino strategija upravljanja. Obstaja neverjetno aplikacijo, imenovano FollowerWonk, ki vam omogoča, da preverite, kdo jih spremlja na Cvrkutati in kako vaša stran meri proti njim. Verjeli ali ne, FollowerWonk vam lahko celo pove, kdo sledi tebi, vašemu nasprotniku in tudi tiste, ki sledijo obema. Če opazite posameznika, ki sledi tebi in vašemu tekmecu, potem obstaja možnoston ali ona je zainteresirana za vaš trg in to je nekdo, s katerim se je treba povezati.

Druga spletna aplikacija, Buzzmo vam omogoča, da prepoznate najbolj deljeno vsebino (fotografije,videoposnetke ali bloge) na straneh socialnega omrežja vašega konkurenta. Uporabite te podatke za brainstorming o svežih idejah za svoje spletne strani socialnih medijev.

Upoštevajte uporabniško izkušnjo

Pretvarjam se, da ste dejansko uporabnik, ki skozi spletno stran vašega konkurenta obisk. Identifikirajte element v katalogu, ga dodajte v košarico in nadaljujte, da se odjavite. Kako enostavno je bilo to? Je trajalo dolgo? Preizkusiteenako s predložitvijo pritožb / poizvedb in preverite, ali vaša spletna stran presega te storitve ali ne. Lahko tudi preverite, kaj stranke imajo povedati o vašem podjetju. Platforma Trustpilot vam bo pomagala, da to storite udobno.

Prodaja in trženje namigov

Bodite pozorni na prodajna in tržna prizadevanja vaših tekmecev, da boste razlikovalilastne prakse. Prvi pristop bi se lahko naročil na svoje glasilo, da bi dobili najnovejše ponudbe in promos. Drug pristop bi lahko ustvariti zasebni seznam za Cvrkutati za tekmovalce ali Google Opozorila, da bo v zanki vseh posodobitev. To deluje v realnem času.

Čeprav je večina primerjav mogoče narediti na spletu, obstaja nekaj primerov, v katerih jeje mogoče storiti brez povezave. Na primer, če ste povabljeni na sejm ali konferenco, vprašajte katero koli naključno osebo, ki obiskuje dogodek svojegapogledov na vaše storitve. Kaj imajo povedati o svoji konkurenci? Uporabite to informacijo in lastne pripombe za improvizacijo.

November 27, 2017