Back to Question Center
0

Kako podatki o izdelkih vplivajo na SEO: vpogled iz Semalt

1 answers:

Za vse e-poslovanje je učinkovita optimizacija iskalnikov ponavadi koristnadejavnik za njegov uspeh. Veliko strategij SEO se ne osredotoča na kakovost podatkov o izdelku. Osredotočajo se na vidike, kot so iskanje ključnih besed,nazaj povezovanje, prisotnost družbenih medijev in tehnični podatki spletne strani. Vendar lahko nekateri posredni dejavniki vplivajo tudi na rezultate SEO.

Jack Miller, vodja stranke Semalt Digitalne storitve razlagajo, kako podatki o izdelkih vplivajo na vašo uspešnost.

Podatki o izdelku ne vplivajo neposredno na SEO - playground gonfiabili vendita. Vendar pa vse, kar vpliva na notranje povezovanje,URL-ji in vsebina lahko vplivajo na uvrstitev v iskalno poizvedbo. Pri polnjenju vaše spletne strani s podatki, informacije, kot sokategorije izdelkov, skupine in vsebina se prikažejo za vsak izdelek, ki ga dodate v sistem. Vsako spletno mesto ima upravljanje z vsebinamisistem, ki upravlja te podatke s preverjanjem polj v svoji zbirki podatkov. Vsa ta polja in potrditvena polja vplivajo na veljavnostvsakega izdelka in njegovih informacij.

Podatki o izdelku in notranja povezava

SEO vključuje vidike, kot so optimizacija naslovov izdelkov, URL-jev in opisi.Po drugi strani pa podatki o izdelkih vplivajo na način prikaza informacij v podatkovni bazi spletnega mesta. Kako je izdelek razvrščen, združen, povezanin označena, vpliva na njegovo kontekstualno pomembnost za uporabnika. Ta kriterij je eden od dejavnikov, na katere se osredotoča Google algoritemanaliziranje sistema za upravljanje vsebine za razvrstitev.

Na primer, lahko je pot do kategorije kategorije - Target> srajce> moške majice>pol vrat. V tej spletni strani lahko kupite srajco s polnim vratom, ki sodi v oddelek srajčk in moške kategorije srajce. Tukaj, polnoSrajca v vratu sodi v srajce, ampak tudi na polovico vratu. Ime izdelka je naslov H2 in opisne funkcijev meta opisu.

Podvojena vsebina

Podvojena vsebina se pojavi, ko iskalnik uvršča več URL-jev, ki kažejo na istostran. Na primer, podvojene povezave je mogoče nadzorovati z uporabo kanonskih oznak. Podvojena vsebina je lahko škodljiva za vaš SEO. To zmanjšujeavtoriteta strani, ker promet v skupni rabi več URL-jev, zaradi česar je težko oceniti.

Vendar je popravljanje podvojene vsebine sorazmerno enostavno. Potrebno je najti vseURL-ji, ki kažejo na nekatere podobne izdelke. Preusmeritev povezav na želeno stran vam lahko pomaga pri obnavljanju avtoriteteposebno spletno stran. Na primer, prepisovanje kode ali postavljanje 301 preusmeritvenih kod lahko to težavo odpravi in ​​povrne način razvrščanja strani na strani.

Sklepna ugotovitev

SEO je pomemben za vsako spletno podjetje, takoj ko zagotavlja močno spletno prisotnost.Veliko dejavnikov lahko vpliva na uspešnost spletnega mesta, kar zadeva razvrstitev dejavnikov. Med temi dejavniki so podatki o izdelku. V velikoprimeri, digitalni tržniki ne spoznajo svoje pomembnosti v SEO in pogosto na koncu ignorirajo. Vendar, kot je prikazano zgoraj, kateri koli dejavnik, ki vpliva na URL-jein pomembnost vsebine vpliva na to, kako bo Google razvrščal spletno mesto. Z zgornjim znanjem lahko opozorimo na dejavnike, ki bodovpliva na način izvajanja spletne strani glede informacij o izdelku. Prav tako je mogoče popraviti nekatere pogoste napake, kot je manjkajočekategorije ali informacije o izdelku.

November 27, 2017