Back to Question Center
0

Kako deluje povratna izmenjava?

1 answers:

Primarni način ustvarjanja povezav je izmenjava povratnih povezav s spletnimi stranmi, povezanimi z nišami. Te izmenjave običajno sledijo takšnim postscriptom, kot so "priporočamo", "naši sponzorji", "naši partnerji" ali kaj podobnega. Podjetja mislijo, da če se povežejo z virom, bi moral ta vir očitno povezati z njimi. V nasprotnem primeru bodo podjetja pošiljala množična e-poštna sporočila z istimi sporočili. Poleg tega, da je rezultat ustvarjanja povezav, je tudi poceni ali celo brezplačen način za pridobivanje ustreznih povezav. Vendar je bil ta pristop k izgradnji povezav v preteklosti koristen, vendar ne zdaj. Iskalniki so postali bolj inteligentni in razumeli, da takšne dohodne povezave niso bile resnične glasove za spletno mesto, temveč le način, kako spletno mesto povečati uvrstitev. Zato so iskalniki začeli dati manj vrednosti zunanjim povezavam, ki so označene kot vzajemne. Kasneje so bile vzajemne povezave popolnoma razvrednotene, številna mala podjetja pa zaradi njih izgubila uvrstitev. Te vrste povezav ne povzročajo hudih Googlovih sankcij, vendar najverjetneje v svoji optimizacijski oglaševalski akciji ne bodo dale nobene vrednosti. Vzajemne povezave lahko prinesejo nekaj vrednosti za spletna mesta. Vendar pa bo ta vrednost prej kot prej in manj kot kakovostne povratne povezave. Vendar je majhna vrednost še vedno vrednost. Zato ne smete popolnoma zavrniti vzajemnih povezav. Te vrste povezav lahko zagotovijo še en korist - referenčni promet. Verjetno ne boste dobili veliko referral prometa iz vzajemnih povezav, vendar pa je lahko koristno za vaše spletno poslovanje.


Kako ustvariti vzajemne povezave?

Vse vzajemne povezave niso enako ustvarjene. Nekateri od njih so bolj dragoceni kot drugi, odvisno od spletnega vira, s katerim izmenjujete povratne povezave. Povezati bi morali le povezave z industrijskimi spletnimi viri. To bo videti sumljivo za iskalnike, če ste na področju izobraževanja in na drobno, na primer knjige, vendar izmenjujejo povezave s turistično agencijo. Vendar pa lahko najdete skupno podlago s spletno stranjo, ki je vsaj nekoliko povezana z vašo industrijo. Če je na primer turistična agencija objavila članek o temi knjig o dogodivščinah, bo vaša povezava s spletnimi trgovinami v knjigi v tej vsebini naravna.

Nekaj ​​povezav s nepomembnimi spletnimi mesti ne bo škodilo vašemu ugledu, vendar če imate več, tvegate, da bo vaš profil povezave sumljiv za iskalnike. Preveč nepomembnih povezav bo najverjetneje videti kot vsiljena pošta in lahko dvignejo rdečo zastavo glede vrst dejavnosti povezovanja stavb, s katerimi se ukvarjate. Pri tem bo izgubljen vsa pridobljena referenčna prometa, saj bodo te vzajemne povezave razvrednotene.


Drug razlog, zakaj bi morali biti zelo previdni glede kakovosti in relevantnosti spletne strani, s katero izmenjujete povezave, je, kaznovani za povezovanje na slaba kakovost spletnih strani. Če Google zazna, da se povezujete s tem, kar določa kot nezaželen neželeni spletni vir, lahko uničite svoj ugled kot avtoritativni spletni vir. Omogoča negativen signal iskalnemu sistemu in vaše spletno mesto bo na seznam sumljivih spletnih virov.

Zato niste prepričani glede kakovosti in ugleda spletnega vira, ne izmenjujte povratnih informacij z njim. To vam bo pomagalo, da se v prihodnosti izognete težavam. Prav tako vam svetujem, da v zadnjih šestih mesecih pregledate statistiko spletnega mesta, saj lahko prikazuje trenutno spletno stran na spletu (prometni tok, pretvorba, porabniki časa na spletnem mestu na obisk itd.) in kar je bolj pomembno, bo pokazalo, ali je bila spletna stran kaznovana z iskalniki ali ne. Za pridobitev teh statističnih podatkov lahko uporabite Semalt Web Analyzer Source .

December 22, 2017