Back to Question Center
0

Semalt: Kaj je Strganje vsebine? 4 Vrste spletnih vsebin, ki se strgajo na net

1 answers:

Stiskanje vsebine je podvajanje vsebine spletnega mesta ročno ali s številnimi orodja. Večina spletnih skrbnikov in blogerjev ščiti njihovo vsebino po zakonih o avtorskih pravicah in objavljanje ukradenih informacij kot izvirnega je huda zločin!

Na žalost se spletne vsebine večinoma nabirajo zaradi vprašljivih in nezakonitih namenov, kot so industrijska špijunaža, plagiatorstvo in kraje podatkov. Vendar pa so legitimni in verodostojni cilji strganja vsebine vnos podatkov, upravljanje vsebine, selitev podatkov, konkurenčna inteligenca, upravljanje ugleda ali poslovna analitika.

Štiri različne vrste vsebin, ki so strgali na internetu:

Nekateri spletni skrbniki in blogeri uporabljajo vsebino na uglednih spletnih straneh in blogih, saj je povečanje obsega strani na njihovih spletnih mestih dobro za iskanje uvrstitev motorjev. In v resnici je vsaka vsebina dovzetna za strganje, vendar so spodaj omenjene štiri glavne vrste oskubljene vsebine.

1. Digitalni založniki in imenik:

Digitalne založnike in spletne imenike pogosto usmerjajo programerji in razvijalci, ki želijo brati vsebino s teh platform za svoje zasebne bloge. Yell. com je tak primer. Ta večnacionalni ponudnik internetnih storitev in spletni imenik sta v zadnjih mesecih dosegla izjemen uspeh. Veliko vsebine na tej strani je bilo strgano, in pošiljatelji neželene elektronske pošte vedno iščejo načine za strganje več svojih strani. Podobno je Manta znana spletna stran, kjer se je več kot 20 milijonov blagovnih znamk registriralo za namene trženja. Na žalost je bila večina njene vsebine izčiščena in v ta namen se uporablja veliko število boksov.

2. Nepremičnine:

Pred nekaj leti so agencije za nepremičnine napadle vsebinski strgalec, njihovo povračilo pa jih je stalo več kot 10 milijonov dolarjev.

3. Potovanje:

Izgleda, da je bila vsebina skoraj vseh potovalnih portalov ukinjena. Te družbe ne samo zagotavljajo informacije o najboljših destinacijah na svetu, ampak tudi zagotavljajo potovalne storitve svojim strankam. Potovalna mesta so lahka tarča vsebinskih strgalnikov. Nekatere izmed vodilnih spletnih agencij, ki so ogrožene, so Kayak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia in Hipmunk. Izdelali so več milijard dolarjev meta-iskalnih podjetij, njihova vsebina pa je pogosto prevlečena in ponovno uporabljena na malih spletnih straneh in blogih.

4. E-trgovina:

Res je, da vsebine spletnega mesta e-trgovine ni mogoče enostavno nabirati, vendar se spletna mesta, kot sta eBay in Amazon, še vedno nabirajo za cenovne in proizvodne opise Source .

December 22, 2017