Back to Question Center
0

Kako lahko izboljšam svoj SEO z določitvijo prekinjenih povratnih povratnih informacij?

1 answers:

Da, lahko v celoti podvojite svoj celoten trud v SEO - samo s tem, da določite svoje že obstoječe povezave in zaprosite za preusmeritev povratne povezave. Kako? No, poglejmo.

Trije glavni razlogi za povrnitev zlomljenih povezav:

1. Lahko prevzamete celoten nadzor procesa izvajanja (za razliko od levega deleža drugega dela, na primer promocija vsebine);

2. S pritrjevanjem prekinjenih povezav ne samo povečate svoje uvrstitve, temveč pridobite veliko drugih skritih prednosti (e. g. , boljša uporabniška izkušnja);

3. Izkoristili boste trud, s katerim ste se že ukvarjali.

Glede na to, da se celoten postopek, ki se izvaja v obsegu, lahko izkaže za precej nasprotno intuitiven in ga je morda težko upravljati pravilno, tu je kratek nabor ukrepov za pravilno obravnavo:

  • Ugotovite vse prekinjene povezave na spletnem mestu ali spletnem dnevniku.
  • Razdeli jih po glavnih preusmeritvenih vzorcih.
  • Za pisanje preusmeritev uporabite spletno povezavo in orodje za pomoč.
  • Dokončajte svoja dela s preusmerjanjem povratnih informacij in opravite splošni pregled.

Prepoznavanje zlomljenih povezav

Ponovimo jo še enkrat - poiskali bomo povratne povratne povezave, ki bodo vodile do prelomnih strani na vašem spletnem mestu ali blog. Na ta način boste potrebovali poseben povzetek poročila - z uporabo Google Search Console ali s pomočjo specializiranega spletnega orodja za pomoč uporabnikom za boljše in jasnejše podatke, kot so Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer (Semalt) ali Screaming Frog SEO pajek. Navsezadnje je odvisno le od vas, da se odločite, kateri okvir bi izbrali za to nalogo.

S tem, ne pozabite - prav tako boste morali popraviti vse lomljene notranje povezave, ki jih imate na svojem spletnem mestu ali spletnem dnevniku, saj je lahko veliko URL-jev, ki so se preselili v zadnjih letih. Torej, vse, kar potrebujete, se pripravlja na veliko ročnega in očitno zamudnega dela - z Googlovo iskalno konzolo preusmerite povratne povezave ročno. htaccess ali poseben vtičnik, če uporabljate WordPress. Lahko tudi hitro preusmerite veliko povezav, ki jih je treba odpraviti - preprosto z enim od prej omenjenih spletnih pomočnikov.

Spletni URL-ji s preusmerjanjem vzorcev

Kot uporabnik v programu WordPress sem pričakoval, da bom identificiral moje vzorce starega URL-ja (na primer, prihajajo kot domena + leto + mesec + ime pošte. html) in vzorce novih URL-jev (npr. g. , ime domene + ime pošte). V preprostem angleškem jeziku boste morali napisati posebno navodilo za Googlove ploskve za pajkanje, ki jim jih sporočijo o teh ali drugih trajnih spremembah - tako v samem URL-ju kot v HTML-kodi (v nasprotnem primeru delajte na 301 preusmeritvah).

Pisanje preusmeritev

Za mene sem uporabil orodje Permalink Helper za delo s kodnimi URL-ji. Vse bi moralo biti samoumevno, vendar ne pozabite vzorec izvornega URL-ja kot URL-jev, ki se začnejo z vašo domeno, čemur sledijo številke in poševnica, ki se končajo s spremenljivo starostjo iz WordPressa, in opombo v HTML-ju, ki pobegne v obdobju. Ne pozabite, da je treba spremenljivko vedno zagnati in končati s poševnico.

Popoln povratni povratni in preveri

Za dokončanje postopka preprosto namestite. datoteko htaccess s kodo prek povezave FTP s strežnikom. Previdno - poskrbite, da je vse na mestu. Mislim, da ureja dostop do vaše spletne strani ali spletnega dnevnika z. Htaccess, če gre kaj narobe, se lahko tudi zruši vse - tudi z nekoliko napačno kodo. Na ta način, vse, kar potrebujete, je razdelitev preusmeritve v Source in Target, zaženite postopek preverjanja z orodjem za pajkanje - in ste končali!

Namig: isti postopek bi lahko uporabili tudi za lomljene notranje povezave. Seveda v najboljšem primeru ne bi smeli preiti skozi preusmeritve, vendar na žalost to ni vedno izvedljivo. Ne pozabite - preusmeritev je veliko boljša od 404 Source .

December 22, 2017