Back to Question Center
0

Vloga podatkov Strganje v Business - Semalt Svetovanje

1 answers:

Številni strokovnjaki in podjetja danes uporabljajo strganje podatkov. Je zelo cenjena tehnologija za avtomatiziranje pridobivanja neorganiziranih spletnih podatkov in pretvorba v obvladljiv format. Strganje podatkov v glavnem vključuje prestopanje URL-ja z uporabo robota in uporabo XPath-a, CSS-a, REGEX-a ali druge ustrezne tehnike za pridobivanje želenih informacij s spletne strani. Zato ponuja način za samodejno zbiranje informacij iz spleta.

Trenutno obstaja veliko rešitev za strganje podatkov - od popolnoma avtomatiziranih rešitev, ki lahko pretvorijo celotna spletna mesta v strukturirane informacije v ad-hoc sisteme, ki potrebujejo človeške napore.

Obdelava podatkov ima nešteto aplikacij. Tu so najpogostejše uporabe spletnega strganja v poslovanju:

1. Sledenje spletnemu navzočnosti

Eden od pomembnih vidikov strganja podatkov je, da ga lahko uporabite za pajkanje poslovnih profilov in pregledov spletnih mest. Pridobljeni podatki lahko pomagajo pri vrednotenju učinkovitosti izdelka, odzivu uporabnika in obnašanju itd. Spletno strganje lahko našteje in preveri več deset tisoč uporabniških profilov in njihovih pregledov, ki so lahko zelo koristni za poslovno analizo.

2. Izvlečki podatkov o izdelkih in cenah za primerjalna spletna mesta

Obstajajo spletni iskalniki po spletnem mestu, ki plazijo in strinjajo s cenami izdelkov, opisi in slikami, da pridobijo podatke za primerjavo ali pripadnost. Podatki, pridobljeni na cenah, lahko pomagajo pri optimizaciji cen, za kar se je izkazalo, da je za pomemben odstotek izboljšalo stopnjo dobička. Podjetja v panogi e-trgovine lahko izkoristijo razpoložljive orodja za strganje podatkov , da zagotovijo, da zagotavljajo najboljše cene ves čas.

3. Analiza in obvladovanje strank

To se večinoma izvaja z novimi kanali / spletnimi stranmi, da bi razumeli njihovo občinstvo. Očiščene podatke lahko uporabite za vedenje obnašanja občinstva. Za kanal, to lahko pomaga prikazovati ciljane novice gledalcem. Na primer, kar gledate na spletu, je vedenjski vzorec, ki ga spletna stran lahko uporabi, da bi vedela, kaj dejansko imate.

4. Upravljanje spletnega ugleda

Podjetja danes porabijo milijone za ohranjanje velike spletne prisotnosti, spletno strganje pa ostaja ena najpomembnejših tehnik za ta namen. Scraped podatkov lahko pove več o vaši strategiji za upravljanje ugleda na spletu, saj vam pomaga razumeti ciljno publiko, ki jo želite upreti, in področja, ki bi lahko škodila vašemu ugledu. Z zanesljivim spletnim pajkom lahko zlahka razkrijete mnenje vodje, čustva v besedilu, trending teme in demografske vidike, kot so starost in spol. Te podatke lahko uporabite v vašo korist.

5. Odkrivanje goljufivih pregledov

Mnenje spamming ali pisanje lažnih mnenj in mnenj za zavajajoče bralce je postalo glavna skrb za ljudi, ki so odvisni od spletnih pregledov in mnenj za različne namene. Spletno strganje je lahko koristno pri pajkanju pisnih pregledov, preverjanju pristnih, odkrivanju in blokiranju goljufivih.

V sedanji starosti velikih podatkov in vse večji konkurenci je uporaba podatkovnega strganja neskončna. Vaše podjetje lahko najde vsaj eno področje, kjer se lahko spletni podatki uporabijo za dobičkonosno uporabo. Strganje podatkov je torej sestavni del poslovanja 21. stoletja Source .

December 22, 2017