Back to Question Center
0

Semalt: Kako strgati spletno stran z razširitvijo Google Chrome

1 answers:

Screen scraper je skript, ki prebere spletna mesta in izloči koristne informacije iz spleta. Screen strraping je končna rešitev za pridobivanje dejanskih podatkov s spletnih mest in spletnih strani v Microsoft Excel. Google Chrome Extension Scraper je zmogljivo orodje za strganje zaslona , ki deluje v operacijskem sistemu Windows in Mac OS.

Zakaj Google strgalo za razširitev brskalnika Google Chrome?

Stroj za razširitev razširitev za Google Chrome je orodje za strganje zaslonov, ki se v spletnem trgovini Chrome splača brezplačno. To orodje za strganje je nameščeno v brskalniku Chrome kot vtičnik. Plugin omogoča blogerjem in prodajalcem, da pridobijo podatke s spletnih strani z desnim klikom na element. '' Scrape Similar '' bi se morali pojaviti na zaslonu, če z desno miškino tipko kliknete element.

Uvod v XPaths

XPath je programski jezik, ki se uporablja za iskanje ključnih informacij v strukturah XML. Datoteka HTML je odličen primer strukture XML. XPath se običajno uporablja za izbiro ciljnih vozlišč. V tem kontekstu bodo XPaths uporabljeni za določitev besedila, ki se bo izpisalo na spletni strani. XPaths bodo pomagali tudi pri prepoznavanju imena strank in telefonskih številk švedskih poslancev.

Uporaba strgala Google Chrome za dostop do podrobnosti o naslovu 349 švedskih poslancev

Z brskalnikom Chrome je izpisovanje podatkov s spletne strani ne samo preprosto, ampak tudi fantastično. Uživali boste v procesu in tehniki.

Na spletni strani so navedeni vsi švedski člani in njihovi naslovi. Če želite začeti, z desno miškino tipko kliknite katerokoli MP in izberite "Scrape Similar.". "Na zaslonu si morate ogledati naslednji prikaz.

Če z desno miškino tipko kliknete enega MP in izberete "Pregled elementa", se bo ustvaril abecedni seznam pod grid_6 alpha omega razred klica vsebnika iskanja. Za strganje te spletne strani bomo uporabili dva koraka. Prvi korak bo vključeval izbiro oznak, ki vsebujejo podatke MPs z XPath. Drugi korak bo vključeval izbiro določenih delov podatkov, kot so imena strank, imena in telefonske številke ter podatke organizirati v stolpcih.

Korak 1

Dig globlje v strukturo HTML in ohranite elemente nedotaknjene. Označite oznake za identifikacijo števila oznak, ki ustrezajo elementom vaše strukture. Določite zadnjo oznako, ki vsebuje ciljne podatke. Z izvedbo XPath-a preverite strukturo tako, da kliknete »Strganje«. "

Na vašem zaslonu bo prikazan seznam s 349 vrsticami. 349 predstavljajo skupno število švedskih poslancev.

Korak 2

Predstavljene podatke razdeli v stolpce. Preverite kodo HTML na spletni strani, ki ste jo uporabljali. V tem primeru so kosi, ki jih je treba ekstrahirati, v tem trenutku poudarjeni v rumeni barvi. Vstavite XPaths v ustvarjeno polje stolpcev in kliknite »Scrape«, da zaženete vtičnik.

Če imate osnovno znanje o XPaths, razumevanje programiranja ne bo grozničava naloga za vas. Zgoraj poudarjeni koraki vas vodijo o tem, kako si ogledate spletno stran za strganje. Če delate na strganju več spletnih strani, morate imeti programsko znanje Source .

December 22, 2017