Back to Question Center
0

Visoka intenzivnost usposabljanja doma za mobilnost in fleksibilnost

1 answers:

Usposabljanje za mobilnost je zelo pomembno. Sčasoma se znanje o prednostih usposabljanja za mobilnost eksponentno povečuje. Dobra mobilnost vas ščiti pred poškodbami in izboljša vaše splošno zdravje in vzdržljivost.

Kaj je usposabljanje za mobilnost? Kdo lahko koristi od njega?

Metoda Makia govori o mobilnosti in prilagodljivosti. Prilagodljivost pomeni obseg pasivne mobilnosti določenega sklepa. Mobilnost pomeni upravljanje in nadzor celotnega obsega gibanja sklepa. Obstajajo ljudje, ki so zelo prilagodljivi, vendar imajo težave s čisto čisto čiščenje s samo telesno težo. Biti fleksibilna in z dobro mobilnostjo sta dve različni stvari.

Koristi za usposabljanje za mobilnost Vsi

Usposabljanje za mobilnost lahko dobesedno pomaga vsem. To pomeni, da je vredno narediti usposabljanje za mobilnost, ki temelji na lastnih ciljih. Na primer, če želite postati svetovalni sprinter, ni koristno, da vadite preveč. Pogosto in obsežno raztezanje vpliva na zmanjšanje elastičnosti mišic. Toda kot del metode Makia, lahko delitev znatno pomaga pri doseganju nekaterih premikov moči.

dinamično in izometrično raztezanje

Dejansko je priporočljivo, da se sprinter počne manj pasivnega raztezanja in da se osredotoči na ohranjanje svojih mišic "odprtih" z aktivnim raztezanjem. Dinamično raztezanje, izometrično raztezanje in kombinacije teh so vsi zelo učinkoviti načini za spodbujanje telesne sposobnosti za delovanje. Te dolžine vedno ne povečujejo dolžine mišic, temveč večinoma spreminjajo regulatorne, reakcijske in inhibicijske mehanizme.

Dinamično raztezanje je nadzorovano raztezanje, ki poteka v gibanju, e. g. , tehnično usmerjene globoke čuče, izpostavljene telesni teži osebe. Izometrično raztezanje je raztezanje, ki izhaja iz dela mišic, npr. g. , ko stoji v razcepnem položaju, ki povzroča raztezanje. Te kombinacijske tehnike vključujejo napetostno-relaksacijsko metodo in napetostno-relaksacijsko + aktivno držanje-raztezanje.

Pasivno raztezanje je tisto, ki dejansko doda dodatno dolžino mišic. Vendar pa morajo biti mišice razmeroma "dobro odprti" za pasivno raztezanje, da bi bili učinkoviti. Mišice lahko ostanejo "odprte" tudi, kadar intenzivno trenirate z izvajanjem vaje aktivne mobilnosti.

pasivno raztezalno sredstvo je sproščeno, medtem ko je v razteznem položaju, e. g. , stojijo in upogibajo naprej. Dejansko bi bilo treba pasivno raztezanje vključiti v usposabljanje, če želite, da pridobite več področja mobilnosti.

Tveganje, povezano zlasti z dolgim ​​(30 + sekundnim) pasivnim raztezanjem, je, da se napetost ščitne mišice prekomerno zmanjša in to zmanjša nadzor nad gibanjem, še posebej na skrajnih točkah gibanja. Ko se to zgodi, se nevarnost poškodbe poveča tako pri raztezanju kot tudi pri vseh aktivnostih, kjer se gibanje giblje ali lahko gre, blizu skrajnih točk. Iz tega razloga je treba pasivne dele kombinirati z vajami za razvoj nadzora gibanja. To načelo igra odlično vlogo pri metodi Makia, kjer obstaja potreba po obsežnem gibanju in dobrem nadzoru gibanja.

Usposabljanje moči, ki vključuje celoten obseg gibanja

Včasih lahko razvoju mobilnosti pomembno pripomore tudi celotno usposabljanje moči gibanja. Na primer, infraspinatus mišice ramen so pogosto v tako slabem stanju, da je gibanje ramen lahko omejeno. Ko je to tako, ko se te mišice približajo stanju raztezanja, občutijo, da se nekontrolirana situacija približa in da "zadenejo zavore".

Začni rahlo

Vaje mobilnosti bi morali začeti rahlo, tudi zaradi razvoja! Ko nekateri slišijo besedo "raztezanje", jo povezujejo z bolečino in gnusom.

Vaje za mobilnost ne bi smele povzročati bolečine in niso nujno slabe stvari. Če boste morali prisiliti, da nekaj storite, vaše telo dobi sporočilo, da se približuje nevarnosti, in rezultat ni dober. Pri pasivnem raztezanju bi se morali poskušati osredotočiti na iskanje stanja sprostitve in ko je aktivno raztezanje vzdrževanje nadzora še posebej pomembno.

Vsestransko usposabljanje za mobilnost

Metoda usposabljanja Makia vključuje zelo vsestransko usposabljanje za mobilnost. V mnogih pogledih, vaje za veščine razvijejo mobilnost same, vendar je to mogoče doseči s pomočjo ločenih mobilnih vaj Source .

February 16, 2018